utdanningsmesse lillestrom 2020

Tradisjon tro finner du Høyskolen Kristiania på Utdanningsmessen i Lillestrøm. 14 763 nysgjerrige skoleelever har besøkt arrangementet for å kikke på det som finnes av studietilbud i inn- og utland. Høyskolen Kristiania har vunnet prisen for årets stand på denne messen tre år på rad, og det med god grunn.

Høyskolen Kristiania skiller seg ut

Eirik Kjelbrott, teamleder og studieveileder ved Høyskolen Kristiania, har stått på stand alle årene skolen har vunnet. Han mener en av grunnene til at Høyskolen Kristiania vinner er at skolen skiller seg ut.

– Alle involverte har rett og slett levert et bunnsolid arbeid. Vi skiller oss ut på en positiv måte, noe vi kan takke studentambassadørene for. De er imøtekommende med alle som kommer innom standen og gjør generelt en knalljobb i messearbeidet, forteller han.

Det er rektor Arne H. Krumsvik enig i. Han tok turen innom Lillestrøm for å kjenne på pulsen og møte kommende studenter.

– Med en gang jeg kom inn på messeområdet var det én stand som skilte seg ut – og det var oss. Overalt hvor jeg snur meg ser jeg mennesker med vårt nett over skulderen. De som står på stand i dag gjør en veldig bra jobb, sier han.

– Velg med hjertet og magen

Det er ikke bare studentambassadører du møter om du tar turen innom standen til Høyskolen Kristiania. Også ansatte ved høyskolen tar seg tid til å spørsmål og guider rådville skoleelever gjennom utdanningsjungelen. Leif Holst Jensen, instituttleder på Westerdals institutt for film og medier, er en av dem.

– Alle tjener på at engasjerte elever får informasjonen de trenger. De som står på stand gjør alt fra å svare på spørsmål om opptaksprøver, til å hjelpe dem med å finne ut hva de vil bli, forteller instituttlederen.

Også instituttleder på Westerdals institutt for kommunikasjon og design, Ørjan Skyrud, sto på stand for Høyskolen Kristiania. Han mener det er viktig at uansett hva, eller hvor, du skal studere må du velge med hjertet og magen – ikke hodet eller hva du tror foreldrene dine vil.

Uansett hva eller hvor du skal studere må du velge med hjertet og magen – ikke hodet eller hva du tror foreldrene dine vil.

– Ved å ta turen til en utdanningsmesse får du møtt studenter ansikt til ansikt, og kan stille dem alle spørsmål du måtte sitte inne med. Da vet du at du får førstehåndsinformasjon fra mennesker som har vært i samme situasjon som deg selv. I verste fall får du en litt bedre forståelse av hva du vil, ikke vil og hvor du kan studere det, sier han.

– Fantastisk følelse å kunne hjelpe

– I dag har jeg møtt flere som i starten av samtalen ikke aner hva de vil, men når vi er ferdige har de i det minste en idé, forteller studentambassadøren Liv Karin Eidsaunet.

Hun er førsteårsstudent på Høyskolen Kristiania, og var en av de mange som besøkte utdanningsmessen i fjor. 

Studentambassadør Liv Karin Eidsaunet smiler til kamera på standen.
Studentambassadøren Liv Karin Eidsaunet hjalp mange med informasjon om valg av studier.

– Jeg synes det er en fantastisk følelse å kunne hjelpe folk, uansett om de vil studere hos oss eller ikke. Dette er et av de virkelig store valgene i livet, så det er viktig at folk velger noe som passer for dem, avslutter hun.

Bilde av studentambassadører tatt i trappene på Fjerdingen i Oslo
Usikker på hva du vil studere? Bestill studieveiledning