Ingrid Matre Andersen står med bryggen i Bergen i bakgrunnen og smiler mot kamera.
Ingrid Matre Andersen fikk drømmejobben som interiørdesigner få måneder etter at hun hadde gått ut av Fagskolen Kristiania i Bergen.Foto: Ida Rydeng

Ingrid Matre Andersen gikk ut av Interiør-studiet på Fagskolen Kristiania i Bergen i vår, og ved årsskiftet starter hun i jobben som interiørdesigner hos Norsk Entreprenør.

– Måten vi har jobbet på på fagskolen er nøyaktig den samme måten som man jobber ute i den ekte bransjen. Det har vært perfekt å få den forståelsen av hvordan arbeidslivet virkelig fungerer, sier Ingrid.

På studiet har vi fått jobbe med både butikk, kontor, privat hjem, hotell og kafé – vi fikk rett og slett prøve oss på alt mulig.

Slik solgte hun seg inn

Ingrid Matre Andersen med brygga i Bergen i bakgrunnen.
Foto: Ida Rydeng

Jobben fikk hun ved å vise fram det hun har jobbet med på studiet.

– Jeg kom i snakk med han som driver Norsk Entrepenør ved en tilfeldighet, og når jeg sa at jeg haddes studert interiør fortalte han at han var på jakt etter noen med nettopp den interiørkompetansen som jeg satt på.

– Jeg sendte ham noen prosjekter jeg hadde gjort på fagskolen. På studiet har vi fått jobbe med både butikk, kontor, privat hjem, hotell og kafé – vi fikk rett og slett prøve oss på alt mulig. Så jeg sendte ham litt av hvert, sånn at han så bredden i det jeg kan.

Ingrid måtte også selge seg selv inn for å lande jobben.

– Jeg forklarte både hvordan jeg jobber og beskrev hva jeg kunne bidra med til hans bedrift. Det var heldigvis akkurat det han så etter, sier interiørdesigneren med et stort smil.

Nye utfordringer

I den nye jobben vil Ingrid først dra ut for å møte kunder og se området som skal designes.

– Det kan være helt nye bygg som trenger innredning eller eldre bygg som skal pusses opp. Jeg får budsjett fra kunden og får høre om deres behov. Så setter jeg opp forslag til alt de måtte trenge av farger, materialer, gulv, møbler og tegner hvordan det hele kan bli seende ut, forklarer Ingrid.

Rett etter juleferien starter hun i den nye stillingen.

– Jeg gleder meg veldig! sier hun.

– Jeg er foreløpig den eneste ansatte i bedriften som skal jobbe med interiør, så det blir sikkert utfordrende med mye prøving og feiling, og jeg ser for meg at jeg må jobbe mye. Men det blir i hvert fall svært kreativt arbeid og sikkert veldig gøy.

To jenter som ser på en tapetrull sammen

Interiørdesign og romarkitektur

Interiørdesign og romarkitektur er en toårig utdanning der du lærer å gjennomføre interiørprosjekter fra idé til ferdig resultat. Etter endt utdanning vil du kunne ta oppdrag for private kunder og næringslivet.
Les mer