Portrett av Charlotte Holm Hansen
Portrett av Charlotte Holm Hansen

– Etter jeg var ferdig med bachelorgraden flyttet jeg til London for å ta en ettårig master i musikkteater ved Mountview Academy of Theatre Arts. Det var sanglæreren min på bachelorstudiet i musikkteater som tidlig ga meg ideen om å søke meg videre til master, forteller hun. 

Etter masteren ble hun værende i London, hvor hun var på en del castings og auditions. Her hjemme var hun utøvende i Svelvikspelet «Den Gode Hensigt» og har jobbet med barneunderholdning på 2Entertain på Color Line, som går mellom Oslo og Kiel.

color line show.jpg
Charlotte Holm Hansen (til venstre) med Rachel Dussek og Jessica Mary Manns i "The Pajama Game" på Greenwich Theatre.Foto: Robin Savage

– På bachelorstudiet i musikkteater utviklet jeg meg enormt mye i dans og jobbet grundig med teknikk i dansefaget. Jeg jobbet mye med å bygge opp selvtilliten min, og jeg ble utfordret på mange ulike måter, forteller hun. 

Da det åpnet seg en mulighet til å komme på audition for Royal Caribbean, var agenten hennes klar, og sendte henne av gårde.

– Jeg måtte gjennom tre auditionrunder over to dager, hvor to av rundene var sang og én var dans. Mange cruiseselskap har også åpne auditions, så om man følger med på de ulike cruisenes hjemmesider kan man ofte finne auditions, forteller hun.

Lurer du på hva du kan studere?

Men hvordan får man seg egentlig agent i England?

– Research! Det finnes så mange forskjellige agenter i London, så en burde sette av litt tid på å finne ut av hva de forskjellige agentene kan tilby. Det er også ekstremt viktig med et bra headshot. Man kan invitere agenter til forestillinger eller sende dem en mail med CV og showreel/voicereel, sier hun.

Hun er spent på den nye jobben som hun begynner i allerede i januar.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å lære showene, og det å kunne synge for folk hver dag mens vi seiler til så mange fantastiske steder. Dette er min første profesjonelle jobb i utlandet, som i seg selv føles ganske stort. Royal Caribbean er et firma jeg har hatt lyst til å jobbe for lenge, så jeg er ekstremt spent, forteller hun. 

cruiseskip color line kristiania.jpg

I slutten av januar starter hun med prøver i Miami, hvor alt forberedes til skipet kaster loss 1. mars. Kontrakten varer til midten av september. Og etter det venter nok nye eventyr for den unge, lovende musikkteaterartisten.

Interessert i musikkteater?