De fine sjøhusene på bryggen i Bergen.
De fine sjøhusene på bryggen i Bergen.

Bergen er kjent for å være en vakker by og tiltrekker seg mange turister, men det er også en fantastisk studentby.

Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania i Bergen.
Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania i Bergen.

– Du må rett og slett bare oppleve selv hvorfor Bergenserne er så patriotiske! sier Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania.

– Bergen by er både regnfull, trygg, travel, urban og ikke minst vakker. Både studentenes hjem og utdanningsinstitusjoner ligger tett sammen innenfor en kort radius, som gjør denne byen til verden beste studentby, sier hun.

– Det er i tillegg svært inspirerende å studere her fordi hele byen har en optimistisk stemning. Flere kreative bransjer som lenge har vært ettertraktede og etablerte på Østlandet og ellers i Europa, blir endelig satset på og er i vekst på Vestlandet. Som student ved Fagskolen Kristiania har vi unike nettverk med næringslivet gjennom våre lærere, og vi får på mange måter være med på å forme og ta del i denne utviklingen.

Inkluderende studentmiljø

— Vi har mange innflyttere fra andre byer og tettsteder ved campus Bergen. Det gjør at mange søker nye relasjoner, engasjerer seg og deltar på sosiale aktiviteter utenom skoletid. Bergen er en liten storby, med mange tilbud i en sentrert bykjerne, hvor det skjer noe året rundt, forteller Line Louise Wollertsen.

Hun studerte på Fagskolen Kristiania for noen år tilbake, og har nå fått jobb ved skolen.

– Fagskolen er en liten skole med rundt 150 studenter, noe som gjør studentmiljøet her ekstra inkluderende og sosialt.

Fadderuka i Bergen!
Fadderuka i Bergen!

Liten skole – sosialt studentliv

I tillegg til mange lokale festivaler og konserter, organiserer Studentunionen oppstartsuka, fester, idrettslag og karrieredager på skolen. Ikke langt fra skolen ligger også studentenes kulturhus, Det Akademiske Kvarter, hvor man kan delta på konserter, temakvelder, teaterforestillinger og quizkvelder.

Fagskolestudentene får også et ekstra tett forhold til sine faglærere her, siden campus her er i mindre format.

En som de fleste kjenner er Helge Kirkaune aka Mac-Helge. Helge er hovedlærer for både 3D og animasjon og grafisk design i Bergen, og er så populær blant studentene at han har fått en egen fan-side på Facebook.

Godt samarbeid med næringslivet

Bergen har mange flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet
Bergen har mange flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet

Å studere i en av landets viktigste handels- og forretningsbyer gir mange muligheter for verdifull innsikt og samarbeid med relevante bransjer og næringer i vekst.

— Skolen har tette bånd til næringslivet innenfor alle våre fagområder. Det nyter våre studenter godt av i form av spennende gjesteforelesere og relevante praksisplasser innenfor blant annet de marine næringene, sier Line Louise.

Spillbransjen står sterkt i Bergen, noe studentene på 3D og animasjon nyter godt av. Flere av timelærerne jobber fulltid i bransjen og hjelper studentene med praksisplasser og jobbmuligheter. Også interiørbransjen er godt etablert Vestlandet, og har et godt samarbeid med fagskolen.

Det er altså ikke så rart at 30 000 studenter fra hele verden velger Bergen som sitt studiested. Opplev den tradisjonsrike bryggen, fiske- torget, de gamle trehusene, Fløibanen og de syv fjell som omkranser byen. Spennende arrangementer og festivaler går av stabelen året rundt, og du har tilgang til flere av landets største aktører innen maritim næring, turisme og flere store aktører i mediebransjen.

Mer om Bergen