Fra venstre: Fagskolestudentene Oda Maria Lisberg, Arsene Muchika Bachiza, Rune Orfjell og Jenny Nguyen.
– Studentene våre merker at det satses på dem, sier rektor Annelise Kiønig, her i trappa på det nye campus Spikersuppa i Oslo.

Til studiestart 2019 har Fagskolen Kristiania åpnet to nye campus: campus Spikersuppa i Oslo og campus Vågen i Bergen. Dette er en del av den store satsningen på fagskole, som vi blant annet fikk merke når Fagskolen Kristiania ble et eget AS i fjor høst. Studentene er meget fornøyde med å få sitt eget campus, dedikert til fagskolestudiene.

– Det er lettere å bli kjent med hverandre og enklere å få hjelp av de andre studiene, nå som alle er på samme sted, mener fagskolestudent Arsene Muchika Bachiza.

– Vi føler felleskap ved at alle her har valgt kreative utdanninger. Og vi føler oss mer tatt på alvor, nå som det er gjort en innsats for å samle oss under samme tak, sier Oda Maria Lisberg. Begge startet nettopp på sitt andre studieår på Reklame og merkekommunikasjon.

Fornøyd rektor

– Studentene merker at det satses på dem og vi kunne tydelig se entusiasmen deres over å komme inn i disse flotte, nye lokalene. Her vil de treffe medstudenter og samarbeidspartnere fra næringslivet, som kanskje kommer til å bli deres fremtidige kolleger, sier rektor på Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig.

De to nye campusene har topp moderne fasiliteter, utstyr og egne designlabber.

– En viktig del av et fagskolestudium er det å jobbe praktisk med faget. Derfor har Designlabben, som er full av teknisk utstyr, fått en sentral plass i bygget. Med dette har studentene arenaer der de kan møtes og samarbeide på tvers av studier, sier rektor Annelise Kiønig.

De nye campusene skal gi studentene inspirasjon og er skreddersydd for at de skal få utfolde sine kreative evner og dyrke sin egenart.

– Det er veldig fine og moderne lokaler, sier Rune Orfjell, som akkurat har startet på sitt første studieår på Fagskolen Kristiania i Oslo.

I denne stille-boksen kan studentene finne ro til å studere midt i den travle resepsjonen. Fra venstre: Rune Orfjell, Jenny Nguyen, Oda Maria Lisberg og Arsene Muchika Bachiza.

Nye studier og studentvekst

Satsningen fra Fagskolen Kristiania er et svar på myndighetenes ønske om flere studenter i fagskolesektoren. Dette er fordi man ser et behov for flere faglærte med praktisk erfaring i framtidens yrkesliv.

Ved studiestart 19. august ønsket fagskolen over 500 nye heltids-studenter velkommen. Det er en vekst på hele 12% fra i fjor, og veksten kommer til tross for strengere opptakskrav for fagskolestudier enn det som har vært tidligere år. De nye årsstudiene Frontend-utvikling, Music Business og Design Thinking i praksis har bidratt sterkt til veksten. I tillegg til fulltidsstudentene har Fagskolen Kristiania i underkant av 600 deltidsstudenter på sine nettstudier.

Sentralt i de to byer

De nye campusene ligger sentralt i plassert i sentrum av de to studiebyene. Campus Spikersuppa i Rosenkrantz gate 16 i Oslo og campus Vågen i C. Sundts gate 27-33 i Bergen. Campus Vågen i Bergen ble offisielt åpnet av styreleder Solfrid Lind med en seremoniell båndsklipping.

– Fagskolen er en viktig del av vår satsning i Bergen. Arealet i campus Vågen er tilpasset fagskolestudier og sammen med nytt utstyr og en fabelaktig fagstab, regner vi med at fagskoletilbudet i Bergen blir enda mer attraktivt i årene fremover, sier Aleksander Sivertsen som er campusdirektør for Høyskolen Kristiania i Bergen og styremedlem i Fagskolen Kristiania.

Solfrid Lind (til venstre) er administrerende direktør på Høyskolen Kristiania og styreleder i Fagskolen Kristiania. Aleksander Sivertsen (i midten) er campusdirektør i Bergen og styremedlem i Fagskolen Kristiania.