Stephanie Erso vant Fagskoleprisen 2019

Torsdag 13. juli fikk vi både se avgangsutstillingen til fagskolestudentene og fikk svaret på hvem som ble kåret til årets Gullspirer og vinner av Fagskoleprisen. Fagskoleprisen er en kåring blant alle fagskolestudenter, på tvers av alle studieretninger og campus i byene Oslo, Bergen og Trondheim, basert på nominasjoner fra fagansvarlige.

Her er det en ekstern bransjejury som kårer vinneren. Juryen besto i år av Anniken Fjelberg fra 657, Catharine Mitlid fra Starcom, Martine Skjekkeland fra Redink, samt Magne Johannessen fra Høyskolen Kristiania Kriteriene for Fagskoleprisen er at studenten viser arbeid som fremstår kreative og nyskapende, at arbeidene kjennetegnes av god gjennomføring og teknisk utførelse, at studenten viser arbeid med et høyt nivå innenfor sitt fag og at studenten har vist frem Fagskolen Kristiania på en god måte gjennom samfunnsengasjement, praksis eller oppdrag.

En verdig vinner

Vinneren av den høythengende prisen ble i år Stephanie Erso fra 3D og animasjon. Juryen mente at Stephanie har levert en meget god portfolioside, med mange profesjonelle arbeider. Med utgangspunkt i hovedprosjektet hennes "Final Assignment" viser hun hvor i bransjen hun vil være; VFX Compositor. Arbeidet har et meget høyt faglig nivå og hun viser tydelig hvordan det hele er satt sammen.

Arbeidet er profesjonelt satt sammen teknisk, i tillegg at det er en historie og en stemning. Det er lagt mye vekt, ikke bare på det tekniske, men også stil og utseende. Hun evner å tenke helhet i leveransen og viser dette gjennom alle arbeidene. Her kan du se juryens begrunnelse til hvorfor Stephanie vant:

– Et rivjern av ei dame

– Stephanie er et rivjern av ei dame som virkelig har stått på hver eneste dag i to år, sier fagansvarlig for 3D og animasjon, Remi Kristiansen.

– Hun har bidratt til et godt klassemiljø, både i og utenfor klasserommet, sier han. Stephanie har engasjert seg i en rekke ting i sin til på Fagskolen Kristiania. Hun startet med frilansjobbing allerede det første studieåret og har hatt jevnlig hatt jobber jevnlig gjennom studietiden.

Hun involverer også studenter fra andre studieretninger som Musikkdesign i arbeidene sine og til høsten skal hun fortsette å ha Fagskolen Kristiania som "kontor" for firmaet sitt sammen med tre andre studenter. I tillegg til dette har hun kommet inn på at VFX-studiet på Den Norske Filmskolen i Lillehammer.

Glitrende gullspirer

I tillegg til Fagskoleprisen kåres det en "Gullspire" fra hvert studium. Gullspiren er en årlig kåring av et talent som har utviklet seg i en svært god faglig retning i løpet av studietiden. Kriteriene for å vinne er følgende: faglig dyktighet, faglig utvikling, innsats kombinert med faglig leveranse og at man inspirer andre studenter gjennom sitt arbeid. Her er det de fagansvarlige som bestemmer hvem som går av med seieren.

Årets vinnere

Dette er vinnerne av Gullspiren 2019:

 • 3D og animasjon Oslo: Brage Raassum
 • Interaksjonsdesign Oslo: Hedda Brodtkorb
 • Digital innholdsproduksjon Oslo: Maja Granli Jensen
 • Illustrasjon Oslo: Frida Hefte
 • Interiør Oslo:  Ida Marie Andersen
 • Grafisk design Oslo: Kristine Meinseth
 • Musikkdesign Oslo: Oda Tilset
 • Prosjektledelse Oslo: Rebecca Weiby Friden
 • Reklame og merkekommunikasjon Oslo: Veronica Sæther og Silje Bjerknes
 • Film Oslo: For filmen  - Bare Trær
  • Marlene Enger - Produsent
  • Johan  Maxiums Collett – Manus og regi
  • Vegard Krüger - Foto
  • Charlotte Jerstad - Lyd
  • Emilie Hagen - Scenografi
  • Joakim Midteng Skaug - Lys
  • Johannes Gisvold - Klipp
 • Interiør Bergen: Hedda Butveit Ellingsen
 • 3D og animasjon Bergen: June Heggertveit
 • Grafisk design Bergen: Mathea Myrene Stokke
 • Film Bergen: Oscar Remø Fugelsnes
 • Musikkdesign Trondheim: Knut Norheim
 • Illustrasjon Trondheim: Trond J. Stavås
 • Interiør Trondheim: Oda Selvik
 • 3D og animasjon Trondheim: Ida Nyrønning
 • Film Trondheim:
  • Espen Storbakken
  • Trym Jordahl
  • Vemund Støren Aschjem

Avgangsutstilling

I tillegg til prisutdelingene fikk vi se en imponerende avgangsutstilling. Ernst Hage var stappet full av skuelystne medstudenter, familie og venner som virket svært fornøyde med det de så.