Aase Lund Mathisen utenfor campus Brenneriveien.

Årsenheten i makeup, maske og hår er bare den siste i rekken av nye studier som Høyskolen Kristiania starter i år. Fra før har skolen lansert Bachelor i biomedisin og Årsenhet i psykologi. Begge så populære at det ble satt en ny rekord for antall søkere til Høyskolen Kristiania.

Makeup-artist med studiepoeng

Det nye studiet gjør deg til en makeup-artist med studiepoeng som befester din kompetanse. Mye av det ettårige studiet er forankret i det som læres på den godt kjente Bacheloren i maske- og hårdesign. Studentene vil samarbeide tett med andre fagretninger som film og tv, scenekunst og manusanalyse. For å nevne noe.

Dette er en praktisk høyere utdannelse.

Studieprogramleder Aase Lund Mathisen står allerede nå klar til å ta imot nye studenter. Hun har selv jobbet på over 40 spillefilmer og  teateroppsetninger som maske- og hårdesigner. Blant annet «Ikke Naken», «Ulvesommer», «The Road is just a Surface» og «Blindsone». 

Nå leder hun den nye årsenheten som kombinerer skjønnhetssminke, teatersminke, sfx-sminke, frisering og historiefortelling.

– Dette er en praktisk høyere utdannelse. Over 70  prosent av studiet består av praktisk arbeid, resten er teori.  Du jobber mye med reelle prosjekter og produksjoner slik at du kan se resultater fra arbeidet ditt med en gang, sier studieprogramlederen og legger til:

– Blant annet skal vi jobbe med filmproduksjoner, teateroppsetninger og motevisninger.

Sminke med mer

Etter utdannelsen kan du gå videre på andre utdannelser, både i Norge og i utlandet – eller du kan gå rett ut i jobb.

– Vi lærer deg alle grunnteknikkene du trenger innenfor sminkør-faget. I tillegg vil du jobbe med bransjen fra første stund, og du vil møte dine fremtidige kollegaer med en gang.

– Vi har blant annet booket inn tidligere student Michelle Johansson fra NRK-serien Parterapi og fast foreleser er Jim Udenberg, som lagde maskene til serien Magnus på NRK, tipser Lund Mathisen om.

Med Årsenhet i makeup, maske og hår får du sminke-teknikkene under huden og du kan bruke dem i reelle prosjekter.

Du lærer alle de grunnleggende teknikkene du trenger for å bli makeup-artist. Både hvordan du utfører skjønnsminke, teatersminke, enkle spesialeffekter og håroppsetninger. Du vil blant annet kunne jobbe som makeup-artist, og som assistent på prosjekter hvor maske- og hårdesignere arbeider, som film, teater og mote.

– Du lærer deg avansert arbeid på en praktisk måte, samtidig som du lærer om kunst-, teater- og filmhistorie. Alt en trenger for å kunne bli makeup-artist og mer til, avslutter Aase Lund Mathisen.

Har du lyst til å vite mer om den nye Årsenheten i makeup, maske og hår? Da kan du lese mer her.