Foto av kvinne som sitter på gulvet og jobber med PC.

Videreutdanning er i vinden som aldri før, men for mange er det vanskelig å kombinere utdanningen med jobb, familie eller andre forpliktelser. 

Da er det godt man har alternative og fleksible løsninger. Høyskolen Kristiania nettstudier har lang erfaring i å levere utdanninger av topp kvalitet. Med mulighet til å studere når og hvor du vil, kan du skreddersy studiehverdagen din slik disse fire studentene har gjort.  

Videreutdannet seg mens hun jobbet i SAS

Når ikke Mari mekker på fly, studerer hun HR og personalledelse på nett. Foto: Høyskolen Kristiania Nettstudier

Mari Vesela (23) er ikke som alle andre flymekanikere. Da hun hadde fri fra å vedlikeholde flyene til SAS, studerte hun til en bachelor i HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania Nettstudier. 

– Den ene kvelden sitter jeg hjemme og studerer, og dagen etter går jeg på jobb og ser hvordan teorien fungerer i praksis. Nettstudier har gjort at jeg får det beste fra begge verdener, forteller Mari.

Interessen for HR-faget kom fra SAS sin fagforening for mekanikere og flyteknikere, en forening hvor Mari er nestleder. Hun tenkte lenge at flyene var det viktigste SAS hadde, men det synet endret seg raskt etter at hun startet i jobben.  

– Om vi ikke har velfungerende mekanikere, piloter, kabinpersonell eller bakkepersonell, da går det ikke rundt, forteller hun og fortsetter:

– Derfor ble jeg stadig mer interessert i selve menneskene som utgjør bedriften.

Se video fra Oslo Lufthavn med Mari

Nå skal hun snart begynne på 2. året av bachelorgraden sin, og hun er full av lovord om både fleksibiliteten og opplegget bak nettstudiene:

– Etter det første semesteret ble jeg bare enda mer motivert, og var helt sikker på at HR og personalledelse var det rette for meg. Nå er det ikke lengre bare et studie, men noe jeg brenner for.

Takket være god egeninnsats kombinert med fleksible nettstudier, har Ramadan Sulejman (30) kommet langt i arbeidslivet. Foto: Høyskolen Kristiania

Videreutdanning åpnet døren til toppjobben

Mannen bak norgesrekorden i å løse Rubiks kube med bind for øynene, fullførte bachelorgraden i HR og personalledelse på nett med 22 A-er og utkonkurrerte 550 søkere for toppjobben.

Nå er Ramadan Sulejman (30) i full gang med master i økonomi og administrasjon som også studeres gjennom nettstudier. God egeninnsats og fleksible nettstudier er en vinnende kombinasjon, i følge han selv.

– Jeg møtte glasstaket svært tidlig i karrieren. Jeg fikk stadig høre at manglende formell kompetanse stod i veien for at jeg kunne avansere, men jeg hadde ikke muligheten til å slutte å arbeide eller redusere arbeidstiden for å studere, forteller han og fortsetter:

– Høyskolen Kristiania nettstudier hadde et helt perfekt opplegg med opptak hver eneste dag i året. Jeg kunne begynne å lese samme uken som jeg hadde bestemt meg.

Etter fire år kan den ambisiøse 30-åringen fra Oslo nå smykke seg med tittelen spesialkonsulent i administrasjonsavdelingen i Klimaetaten, Oslo kommune.

Det er utrolig viktig å være klar over at alle typer mennesker kan lykkes med høyere utdannelse. Det gjelder å finne et studie som interesserer deg nok til at du er villig til å legge inn arbeidet som behøves for å nå målene, forteller Ramadan.

Med friheten til å studere hvor og når hun vil, kan Maria fortsette å bo i et av Norges flotteste områder. Foto: Bjørn Godal

Maria lever drømmelivet mens hun studerer på nett

Et stenkast unna Lofoten ligger idylliske Steigen, en Nordlandskommune som nærmest fremstår som en reklameplakat for det beste Fjord-Norge har å by på. Det er her du finner nettstudent og forsker Maria Almli.

Hun var godt i gang med mastergraden ved Nord Universitet i Bodø da hun kjente på ønsket om å reise hjem til Steigen for godt. Ønsket var at de 3 barna skulle få den samme oppveksten som hun selv hadde fått. Men vakker natur til tross, studietilbud finnes det ikke mange av i Steigen. Løsningen ble derfor nettstudier ved Høyskolen Kristiania.

– Nettstudier ved Høyskolen Kristiania fungerer veldig bra for meg, for da kan jeg ta med meg forelesningene når jeg går på tur, forteller Maria.

I tillegg til hyppige gåturer i fjellet og padling til jobb skriver hun en del i forbindelse med forskningen sin, alt fra avhandlinger til intervjuer. Derfor tar hun nå en grad i kreativ skriving, for å enda bedre formidle forskningsfunnene sine til omverdenen.

– Målet mitt er å bli en bedre samfunnsforsker, og et litt bedre menneske, forteller hun.

Nettstudier ble løsningen for Motorcross-stjernen Da Genette Våge ble rammet av en alvorlig idrettsskade, fant hun i samarbeid med Olympiatoppen ut at nettstudier var et steg i riktig retning. Foto: Fredrikke Wiheden

Nettstudier ble løsningen for Motorcross-stjernen

Da Genette Våge ble rammet av en alvorlig idrettsskade, fant hun i samarbeid med Olympiatoppen ut at nettstudier var et steg i riktig retning.

I 2016 knuste Genette høyre håndledd under et løp i Qatar. Idrettskarrieren måtte settes på pause, og rehabilitering og opptrening i tett samarbeid med Olympiatoppen sto for tur.

Det var situasjonen hun befant seg i som gjorde at hun vurdere å gå tilbake til skolebenken igjen, og valget falt på Høyskolen Kristiania nettstudier. Genette holder foredrag ved siden av idretten og bestemte seg derfor for å ta Årsenhet i pedagogikk i 2017.

— Jeg tenkte at dette kunne være en fin måte å lære mer om hvordan mennesker og deres tenkemåte fungerer. Dette ville komme godt med når jeg holder foredrag. Kompetanse innen pedagogikk er dessuten noen man kan få bruk for i de fleste yrker, forteller hun.

Motorcross-stjernen var fornøyd med veilederne sine, og at man enkelt kunne kontakte medstudenter over nett.

— Høyskolen Kristiania Nettstudier var på alle måter det rette valget for meg! Jeg fikk ett år som kunne endt opp i mye fritid og tunge mentale tider, til å omfatte interessante temaer jeg kunne jobbe med og ikke minst få bruk for senere.

Les mer og se video med motorcross-stjernen

Høyskolen Kristiania nettstudier tilbyr 24 studier og over 140 enkeltemner start på morgendagens utdannelse i dag!

Vi har opptak hver dag, hele året!