– Dagens HR er så mye mer enn lønn og belønning. Du jobber mye mer strategisk og analytisk enn for ti år siden, og det er mer prosjektansvar, og mer kartlegging og planlegging. I tillegg er det helt avgjørende å ha digital kompetanse og klare å henge med på endringene i markedet.

Espen Wold
Tillit fra første stund: Espen Wold forteller at kompetansen han har fått fra Høyskolen Kristiania er ettertraktet i bransjen. Foto: PRIVAT

Espen jobber i dag som rådgiver for kompetanseutvikling i JM Norge - den norske delen av svenske JM AB, som er en av Nordens største og mest anerkjente boligleverandør innen nybygg og prosjektutvikler av boligområder.

– Jeg jobber mye med planlegging av kurs, kompetansekartlegging, design og oppbygging av lederprogrammer, og bistår den svenske kompetanseavdelingen ved behov. Det er veldig varierte arbeidsoppgaver, og det er gøy å få den tilliten som relativt nyutdannet, forteller han.

Espen sier at bachelorgraden hans fra Høyskolen Kristiania utmerker seg i arbeidslivet. Sjekk ut Bachelor i HR og personalledelse her!

HR spiller en avgjørende rolle i framtiden

En svensk rapport fra Stiftelsen för strategisk forskning viser at halvparten av dagens jobber kan være borte om 20 år. De neste årene vil HR derfor spille en avgjørende rolle i omstillings- og endringsprosessene som må til for å kunne tilpasse seg fremtidens arbeidsmarked.

Espen, som med sin bachelorgrad fra HR og personalledelse, forteller at bagasjen han har med seg fra studiene har blitt godt lagt merke til i arbeidslivet.

– Jeg får stadig tilbakemeldinger fra næringslivet på at Høyskolen Kristiania har truffet bra på det som er viktig, og gitt oss en faglig bredde som er særegen – i tillegg til at studiet er forretningsrettet. Jeg har fått oversikt og innsikt i de fleste spørsmål som dukker opp, og det gjør at jeg klarer å henge med selv som nyutdannet.

Markedsledende høyskole

En av grunnene til at høyskolen har lykkes så godt tror 28-åringen er at nesten alle foredragsholderne har lang erfaring fra næringslivet, og knytter teori og praksis godt sammen.

– De vet hva som er viktig å lære, og bruker ikke tid på teorier som ikke har rot i virkeligheten. Fordi vi var mindre klasser kunne de også sette av tid til deg, og det var ikke noe i veien for å ta en telefon til en foreleser søndag ettermiddag for å spørre om noe fagrelatert. Det tror jeg er en av grunnene til at Høyskolen Kristiania er markedsledende, avslutter han.