Foto av kvnne som jobber med PC, med barn på fanget.
Travelt familieliv? Med nettstudier kan man likevel få til høyere utdanning. Foto: Illustrasjonsfoto

34 år gamle Anita Abrahamsen fra Karmøy har som oftest hendene fulle med sine tre barn på seks, åtte og 14 år.

Hver morgen er som morgener flest blant småbarnsfamilier – med unger som skal på skole og i barnehage. Om ettermiddagen er det idrett som står på timeplanen, og "soccer-mom" som hun selv kaller seg kjører den ene ungen etter den andre til trening. Helgene tilbringer familien på fem ofte ved idylliske Grindafjorden.

Et familieliv byr som regel på mye hygge, men tid til å videreutdanne seg kan ofte bli en mangelvare. Likevel er Anita nå over halvveis med drømmestudiet sitt. Den videreutdanningen takker hun Høyskolen Kristianias nettstudier for.

Fleksibel metode for videreutdanning

Portrett av Anita Abrahamsen i bunad.
Anita Abrahamsen (34) fant frem til den mest fleksible måten å studere på. Foto: Privat

Anita Abrahamsen har alltid elsket å jobbe med barn og brenner for å gi dem en positiv hverdag. Etter noen år med erfaring ønsket hun derfor å ta en utdanning som ville heve kompetansen hennes innen det pedagogiske.

Problemet var bare å finne en studiemodell som passet med hverdagen hennes.

– Utdanningsinstitusjonen i nærheten av her jeg bor hadde ikke de studiene jeg ønsket meg. Høyskolen Kristiania var den eneste skolen som kunne tilby meg de riktige studiene på den riktige måten, forteller hun. Og nettstudiene leverte. Nå har Anita akkurat gjort ferdig 2. året på bachelor i pedagogikk.

Jeg kan styre min egen hverdag 100%

Å studere på nett, langt unna forelesningssalene, ser hun ingen problemer med:

– For meg er disse studiene genialt lagt opp med videoforelesninger, velskrevet pensum og enkle innsendingsoppgaver. Det krever litt selvdisiplin, men jeg kan styre min egen hverdag 100%. Med oppfølging fra gode veilederne lar det seg gjøre, sier hun. Familiekjær som hun er setter hun stor pris på fleksibiliteten denne utdanningsmetoden gir henne. Nå kan hun tilbringe mye mer tid med barna enn hva hun ellers ville gjort.

–  Det å kunne følge opp barna mine slik jeg nå gjør og samtidig studere, det er helt unikt og det gir meg utrolig mye glede i hverdagen. Dette er rett og slett en fantastisk måte å studere på!

Les også: Nettstudent Maria lever livet mange drømmer om

Fornøyde studenter

Nettstudier ved Høyskolen Kristiania bygger på de samme prinsippene forløperen Norsk korrespondenceskole fra 1914 gjorde, nemlig at alle skal få mulighet til å studere, uansett hvem eller hvor de er. Nå, 105 år senere, har hundretusener av studenter vært innom NKS og Høyskolen Kristianias nettstudier, og som Anita er de aller fleste av dem fornøyde med å studere på nett.

4 av 5 nettstudenter sier nemlig at de er fornøyd eller svært fornøyd med samlet læringsutbytte, og hele 92% svarer at de er fornøyd med tilbakemeldingene fra foreleserne.

At man i tillegg kan ta med seg "klasserommet" i vesken og studere når og hvor som helst, gjør nettstudier ved Høyskolen Kristiania til et ypperlig alternativ for deg som har en travel hverdag men likevel ønsker å øke faglig kompetanse.

Om man ikke vet hvordan man skal komme i gang, har Anita et tips:

– Ta kontakt med studieveilederne på skolen. Det er ingen andre enn deg selv som setter opp hindringer til utdanning – du må bare finne den riktige veien, og det er det studieveiledere er til for.    

Hun er også klar på at alle kan få til drømmene sine, om bare de tror på seg selv:

– Når jeg, som droppet ut av videregående, klarer å få til en bachelor i pedagogikk, da klarer du det også, avslutter Anita.

Er nettstudier løsningen for deg? Vi tilbyr en mengde emner og  studier, fra enkeltemner til bachelor og mastergrader. Vi har opptak hver dag hele året!