Markedsføring og salgsledelse

Sales Education Foundation (SEF) er en amerikansk non-profit organisasjon, som sammen med næringsliv og akademia ønsker å etablere og videreutvikle effektive salgsstudier over hele verden. Hvert år lager de en liste over de internasjonalt beste utdanningene inne salg. Også i år er Høyskolen Kristiania representert med Bachelor i markedsføring og salgsledelse. Studieprogramleder Nils Høgevold er godt fornøyd med prestasjonen.

— Det hadde overrasket meg om vi ikke var på lista, sier han lurt, og fortsetter:

— Dette er en kvalifisering, og vi er i godt selskap. Vårt salgsstudium har en fagportefølje preget av bredde og kvalitet. Det er unikt i Norge, og vi er de eneste i Skandinavia som kvalifiserer til å være på lista

Organisasjonen SEG utgir årlig salgsmagasinet Annual og det er her listene over de beste salgsstudiene i verden blir publisert. Listen inneholder salgsrelaterte studieprogram fra hele verden, og trekker fram studiene som utdanner de beste talentene hvert år

Viktig for Høyskolen Kristiania

Bachelor i markedsføring og salgsledelse har lenge vært ett av

Høyskolen Kristianias mest ettertraktede studier. Tidligere analyser viser at 93 prosent av alle studentene fra Markedsføring og salgsledelse går rett ut i relevante jobber etter studiene, om de ikke fortsetter på en master.

— Vi er også blant de største av Høyskolen Kristianias studier, og vi har flest søkere i Bergen akkurat nå, sier Høgevold

Les også: Disse studiene tilbyr vi i Bergen. 

Han mener at en av grunnene til at studiet er så populært er salgsdelen: — Når du sier til noen at du jobber med salg tror mange at du er en telefonselger eller lignende. Salg er mye mer enn det. Man pleier å si at enten jobber du i salg, eller så jobber du for salg. Faget er mye større enn folk tror, og det er her mange av fremtidens jobber er.

Salg fra business til business blir mer og mer viktig, og vi ser at mange av studentene våre går ut i slike jobber.

Moderne salg

Bachelor i markedsføring og salgsledelse er tett på forskningsfeltet, og hva som kreves av en moderne salgsorganisasjon. Emner som salgsteknikk, organisasjons- og kundepsykologi, forhandlingsteknikker, salgsstrategier og salgsledelse vektlegges. Det at studiet er med på listen over de beste utdanningene innen salg for sjette gang, gjør studentene stolte.

— De snakker om det i klasserommet, de bryr seg og blir rake i ryggen, sier Høgevold.

Les også: Superselgerne Eyvind og Oskar skal representere Norge i Nederland. Dette tror de må til for å lykkes med salgskarrieren.