Go to main content
I bildet er Alexandria, hun har på seg en svart bluse med hvit blazer over. Håret er bakover i en hestehale. Hun ser rett på kamera og smiler. Bakgrunnen er ute av fokus og i en blåfarge.
Alexandria Nakpil Følsvik (27) har fått jobb på Bergens mest populære hotell. Foto: Høyskolen Kristiania

Det er vanskelig å ikke legge merke til henne,

27-åringen med et vinnende vesen som alltid har et smil på lur. Etter snart tre år som student på Høyskolen Kristiania i Bergen har Alexandria Nakpil Følsvik fått til mer enn studenter flest. Fra å opprette Linjeforeningen for hotelledelse, til å være studentambassadør. I tillegg har hun jobbet for skolens kommunikasjons- og markedsavdeling, vært årets studentmedarbeider og hun har vært profilert i Aftenposten.

Nevnte vi også at dette er hennes andre bachelorgrad? Nå har Alexandria bare et par måneder igjen av studiet, og hun har allerede fått fast jobb - i Bergens mest populære hotell på TripAdvisor, Thon Hotel Rosenkrantz. Hun er ikke i tvil om at hun har valgt riktig utdannelse.

— Jeg har alltid vært glad i å være gjest, og jeg har jobbet innenfor serviceyrket lenge. Derfor tenkte jeg at dette studiet ville gi meg en mer helhetlig forståelse av hvordan bedrifter fungerer, forteller hun.

Alexandria står bak en resepsjon og ser på en skjerm med en kollega. Begge smiler. Kollegaen er ute av fokus. Alexandria har på seg en svart bluse med hvit blazer over. Håret er i en hestehale.
Alexandria bak resepsjonen på Thon Hotel Rosenkrantz. Foto: Høyskolen Kristiania
Ønsker du å studere hotelledelse? Finn ut mer om bachelor i hotelledelse her

Det beste av begge verdener

Trivsel fører til bedre læring. I alle fall for min del!

Dans har alltid vært viktig for Alexandria, og hun har derfor en bachelorgrad i dette fra før. Likevel tok interessen for serviceyrket overhånd. De siste årene har hun vært et kjent ansikt på campus Bergen. Der fant hun et studiemiljø som fremmer både det faglige så vel som det sosiale.

— Høyskolen er flink til å tilrettelegge for et godt studiemiljø, fordi trivsel fører til bedre læring. I alle fall for min del! sier 27-åringen med et bredt smil. Hun roser samtidig kompetansen på huset:

— Studiet har gjort meg klar for den jobben jeg skal inn i ved å tilby veldig flinke forelesere. De kan faget, og de har masse erfaring som de tar med inn i klasserommet. Dette gjør at jeg forstår teorien mye bedre.

Alexandria sitter blant andre studenter på et møterom. Hun ser på sidemannen. Hun har på seg hvit topp, har langt, svart hår og briller.
På Høyskolen Kristiania i Bergen fant Alexandria studiemiljøet hun ønsket seg. Blant annet var hun med på å starte Linjeforeningen for hotelledelse i 2018. Foto: Høyskolen Kristiania

Entreprenørdrømmen

Høyskolen Kristiania har utdannet flere unge entreprenører og gründere, spesielt gjennom utdanningen Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling. Men også i de andre studiene oppfordrer man studentene til å tenke nytt og kreativt, inkludert Bachelor i hotelledelse. Spør du Alexandria om hva drømmen er, kommer svaret raskt:

— Drømmen er å en gang starte min egen virksomhet. Eget hotell, egen restaurant, et eget konsept – det hadde vært utrolig gøy å bestemme litt selv og være kreativ med et godt kreativt team. Det er drømmen! At ingen dag er lik! Om studiemiljøet ved Høyskolen Kristiania Bergen er å anbefale, svarer hun følgende:

— For de som vurderer å studere på HK Bergen ville jeg bare sagt ja, jeg vil anbefale det! Studentmiljøet er veldig fint, det er en mindre høyskole, du får en unik oppfølging av foreleserne og det er lett å bli kjent med andre studenter, avslutter hun. Vi tviler ikke på at Alexandria vil nå langt i årene som kommer.

    Er du interessert i å studere på Høyskolen Kristiania? Se oversikten over alle studieprogrammene vi tilbyr på vårt campus i Bergen.

     

    Brenner du for reise og service?

    Da bør du søke på bachelor i hotelledelse. Med en bachelor i hotelledelse er du kvalifisert til stillinger innen hotell- og reiselivsbransjen.