I bildet er Alexandria, hun har på seg en svart bluse med hvit blazer over. Håret er bakover i en hestehale. Hun ser rett på kamera og smiler. Bakgrunnen er ute av fokus og i en blåfarge.
Alexandria Nakpil Følsvik (27) har fått jobb på Bergens mest populære hotell. Foto: Høyskolen Kristiania

28-åringen sikret seg jobb på Thon Hotel Rosenkrantz, Bergens mest populære hotell på TripAdvisor, før hun var ferdig bachelorgraden sin i hotelledelse. I dag er hun hovmester og mellomleder ved hotellet, og er ikke i tvil om at hun har valgt riktig utdannelse.

– Jeg har alltid vært glad i å være gjest, og jeg har jobbet innenfor serviceyrket lenge. Derfor tenkte jeg at dette studiet ville gi meg en mer helhetlig forståelse av hvordan bedrifter fungerer, forteller hun.

Trivsel fører til bedre læring. I alle fall for min del!

I Bergen fant hun et studiemiljø som fremmer både det faglige så vel som det sosiale.

– Kristiania er flink til å tilrettelegge for et godt studiemiljø, fordi trivsel fører til bedre læring. I alle fall for min del! sier hun med et bredt smil.

Foto av en ung mann med skjegg som står foran et vindu og holder opp en telefon.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Med en bachelor i hotelledelse får du en utdanning som gjør at du kan påta deg ulike roller i en spennende bransje som skal forvalte og styrke merkevaren Norge inn i fremtiden. Hotellbransjen er en bransje hvor du kan jobbe deg oppover, men som du nå trenger et studium i for å kunne bli en leder.

– Studiet har gjort meg klar for jobben. Foreleserne er veldig flinke, og de har masse erfaring som de tar med inn i klasserommet. Dette gjør at jeg forstå teorien mye bedre.

Alexandria sitter blant andre studenter på et møterom. Hun ser på sidemannen. Hun har på seg hvit topp, har langt, svart hår og briller.
På Kristiania i Bergen fant Alexandria studiemiljøet hun ønsket seg. Blant annet var hun med på å starte Linjeforeningen for hotelledelse i 2018. Foto: Kristiania

Entreprenørdrømmen

Kristiania har utdannet flere unge entreprenører og gründere, spesielt gjennom utdanningen Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling, som legger spesielt vekt på dette. Men også i de andre studiene oppfordrer man studentene til å tenke nytt og kreativt, inkludert den Bachelor graden Alexandria tar i Hotelledelse. Spør du Alexandria hva drømmen er, kommer svaret raskt:

– Drømmen er å en gang starte min egen virksomhet: Eget hotell, egen restaurant, et eget konsept – det hadde vært utrolig gøy å bestemme litt selv og være kreativ med et godt team.

– For de som vurderer å studere på HK Bergen ville jeg bare sagt ja, jeg vil anbefale det! Studentmiljøet er veldig bra, det er en mindre skole med mindre klasser, du får en unik oppfølging av foreleserne og det er lett å bli kjent med andre studenter, avslutter hun.

  Bergen + hvorfor Kristiania

  • Foto av to kvinnelige studenter som sitter rundt et bord og ser på en laptop i et grupperom.

   Bli kjent med Bergen

   Anerkjente studier for fremtidens arbeidsliv – i kunnskapsbyen Bergen har vi utdanningsløpene som får deg dit du vil.
   Les mer
  • Foto av studenter samlet rundt et bord med interiørmodeller spredt utover.

   Hvorfor velge Kristiania

   Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter.
   Les mer
  Foto av ung mann i dress som står i en hotellkorridor.

  Brenner du for reise og service?

  Da bør du søke på bachelor i hotelledelse. Med en bachelor i hotelledelse er du kvalifisert til stillinger innen hotell- og reiselivsbransjen.
  Les mer og søk i dag