Andrea begynte å jobbe med rekruttering underveis i studiene i HR og personalledelse, og har i dag landet drømmejobben som HR-sjef i Inbound Group - kort tid etter høyskolen. Hun var aldri i tvil om hvor hun skulle studere.

— Jeg ble anbefalt dette studiet på det varmeste. Vi lærte av folk som har jobbet med HR og personalledelse, og lærte av deres erfaringer. Mye av det jeg lærte bruker jeg på jobb i dag. Og så er det individuelle tilpasninger som må til.

— Vi lærte også å være nysgjerrige og utforskende i måten man tilnærmer seg utfordringer på, forteller Andra Grøndal.

Lærer hva du ikke skal gjøre

Andrea Grøndal Berg på jobb hos Inbound Group der hun er ansatt som HR-sjef. En jobb hun stortrives i.

— For meg var dette studiet helt riktig. Jeg lærte mye om kommunikasjon, særlig av Tore Fagernes.

Jeg lærte om de ulike fallgruvene du kan gå i, særlig når du har personalansvar eller skal motivere, inspirere og lede mennesker. Det å lære hva du ikke skal gjøre er vel så verdifullt som å lære hvordan du skal gjøre det riktig, forteller Andrea.

Hun synes flere av emnene var praktiske, eksempelvis arbeidsrett og personalledelse, der lærdommen var både konkret og håndfast.

— Totalt sett var det en god del forberedelse. Noen ting må du bare skjønne når du kommer ut i jobb også. Det er ikke alt man kan forberede seg på, forteller den tidligere studenten. Etter 3 år på HR og personalledelse er du godt rustet for arbeidslivet, mener hun.

Vil du jobbe med mennesker og utvikle organisasjoner?

Høyskolen Kristiania tilbyr mange forskjellige studier innen HR, organisasjon og personalledelse.