Martin Solhaugen tar bilde av seg selv foran operaen

Martin Solhaugen, Sofie Staal og Kristian Artzen Karijord er tidligere studenter på Fagskolen Kristiania og har alle skaffet seg den jobben de drømte om. Her samles de på sitt gamle studiested for å mimre om hva de husker best fra studietiden og snakke om hvordan fagskolen har hjulpet dem til å komme dit de er i dag.

Sosialt klassemiljø

Det Kristian husker best fra fagskolen er klassemiljøet.

– Vi var en bra gjeng som satt igjen på skolen og jobbet til langt ut på kvelden, forteller han. Det å jobbe sammen med folk som brenner for faget sitt like mye som ham, er fortsatt viktig for ham. Han fant sine folk på fagskolen, og det er den samme type folk han jobber sammen med i dag.

– Nettverket jeg fikk på fagskolen har vært helt gull. Jeg har fått masse jobber fra tidligere studenter og foreleserne mine, sier Martin.

I dag er han en vellykket content creator og reiser rundt og lager innhold for forskjellige kunder, som Volvo og Barebells. Han opplever også stor suksess på Instagram, både med kontoen Reisegutta, og sin egen konto som har nesten 86 000 følgere.

Se instragamprofilen Til Martin her
Martin Solhaugen tar bilde av seg selv foran operaen

God oppfølging

Den første tiden på studiet gråt Sofie etter timen fordi fagstoffet var så var så vanskelig, men fordi hun fikk så god oppfølging fra lærerne og støtte fra klassemiljøet endte hun opp med bli svært dyktig i sitt fag.

– Det som er så unikt med fagskolen er at man får jobbe med det man trenger i arbeidslivet akkurat nå, sier Sofie. Hun hadde praksis hos Shortcut, og under to år etter at hun gråt på do, ble hun ansatt hos appbyrået før hun en gang var ferdig å studere.

Sofie i en garasje

Fikk drømmejobben

Sofie tror at så lenge du har de rette forutsetningene rundt deg, som et bra studie og godt klassemiljø, pluss lyst til å lære så kan du lære deg hva som helst. Du må bare jobbe for det.

– Min erfaring er at man virkelig må stå på for å få drømmejobben, sier Kristian også. Han vet hva han snakker om, han har nemlig fast jobb i Qvisten Animasjon og trives så godt at han gjerne fortsette å fikle med oppgavene etter jobb.

Les mer om jobben til Kristian og hvordan han fikk den
Kristian i skogen

Vil hente inn folk fra fagskolen

– Jeg har alltid ville skape noe selv og bygge noe opp fra bunnen av, forteller Martin.

Nå kommer drømmen i oppfyllelse; han og partnerne hans er i ferd med å male og innrede sine egne lokaler på Ensjø, der de skal drive et contentbyrået DMP Nordic.

– Jeg ser fram til nå å bre prosjektene mine ut med et eget byrå og et kult og kreativt miljø i disse lokalene. Hvis veksten i byrået går som planlagt en planen for framtiden klar.

– Drømmen er å komme tilbake til fagskolen om noen år for å hente nye talenter til byrået vårt.