Det går i design døgnet rundt!

Du hører det på skarringen. Helliesen Sørdal kommer fra Sandnes, og har fra tidligere ervervet seg en Bachelor i økonomi og administrasjon.

— Da jeg var yngre tenkte jeg at det var best å safe og velge en utdanning hvor man automatisk får jobb. Men etter å ha jobbet mer med design enn studier var det på tide å gamble.

Første semesteret i Bachelor i grafisk design er nå fullført, og 26-åringen trives godt ved Westerdals institutt for design og kommunikasjon.

— Jeg ønsket å bli kjent med andre grafikere. Vi havner fort i en egen boble. Jeg ønsket å lære mer om hva som i teorien gjør design bra. Derfor var denne bachelorgraden midt i blinken.

Ikke bare plakater og blekk

— Hvorfor akkurat grafisk design?

— Jeg synes alt fortjener å bli presentert på en riktig måte. Ofte går jeg forbi små butikker og tenker jeg må fikse på utseendet deres. Men design er som oftest ikke førsteprioriteten der i gården.

— Hva lærer du her? 

— Her lærer vi alt mulig rart. Akkurat nå har vi fullført et prosjekt innenfor utstillingsdesign. Denne uken skal jeg designe et land. Du får jobbe med så mye, ikke bare plakater og blekk.

— Kan du beskrive en vanlig uke på studiet?

— Mandagen starter gjerne med undervisning, en brief og utlevering av oppgaver. Utover i uken jobber du gruppevis og får veiledning av underviserne. Når fredagen kommer så er det tid for å presentere arbeidet ditt. Det er mye selvstudier, men du får god veiledning.

— Design inn, design ut

— Hva liker du best med utdanningen din? 

— Å kunne ha det gøy. Du får designe nesten hva du vil. Jeg liker friheten man har, samtidig som du kan få veiledning. Bare senke skuldrene og gå bananas. Til nå har den unge studentspiren levert arbeid til både SINTEF, investeringsselskaper og flere studentorganisasjoner.

— Det beste av alt er at jeg slipper å ha en kjedelig deltidsjobb der jeg går rundt og serverer kaffe. Det er design inn, og design ut. Jeg slipper ikke faget fra meg, for når jeg kommer hjem fra skolen har jeg alltid flere prosjekter på lur, sier Helliesen Sørdal.

// Denne saken ble skrevet våren 2019. Martin går nå andreåret på Bachelor i grafisk design. 

Ønsker du å leve av hobbyen din?

Grafisk design gjort av Martin Sørdal
Noen av Martin H. Sørdals arbeider på Bachelor i grafisk design.
Foto av et designtrykk i hendene på en ukjent mann.

Ønsker du å studere grafisk design?

På studiet i grafisk design lærer du om hvordan grafisk design kan brukes til å løse visuelle kommunikasjonsoppgaver av alle slag.
Les mer og søk i dag