Fagansvarlig for Illustrasjon ved Fagskolen Kristiania, Tor Edvin Strøm, sitter ved pulten på kontoret sitt. På pulten står det en bærbar Mac, en Mac-skjerm og en arbeidslampe. Han har skjegg og har på seg en mørk dressjakke, og holder en blyant i hånden.
Tor Edvin Strøm er fagansvarlig for Illustrasjon ved Fagskolen Kristiania, han svarer gjerne på spørsmål til opptaksprøven.

Formålet med opptaksprøven i illustrasjon er å få bekreftet at du som søker har et grunnlag og potensial i faget, samt at du viser motivasjon og interesse for gjøre illustrasjon til en karrierevei.

Under er fagansvarlig Tor Edvins beste tips til hva du bør tenke på når du jobber med opptaksprøven. 

1. Velg en teknikk du trives med

Velg en illustrasjonsteknikk du er komfortabel med. Kos deg med å tegne og sett av godt med tid. Fokuser på tegningen, og prøv å legge vekk tanken om at dette skal leveres som en opptaksprøve. 

2. By på deg selv

Gjør noe du liker og vis gjerne personligheten din i arbeidet. Har du kanskje en karakteristisk strek eller et tema du er spesielt glad i? Ikke vær redd for å løse oppgavene på din måte.

3. Det behøver ikke nødvendigvis likne 

Å være flink på realistisk tegning er en god egenskap, men løsere og friere tegning kan ofte vise din personlighet bedre. Når vi vurderer opptaksprøvene ser vi etter potensial, ikke nødvendigvis det som allerede er perfekt. Stol på ditt utrykk.

4. Humor er lov

Hvis det passer inn må du gjerne benytte humor i verket ditt. Det er en fin måte å få frem personlighet på. Illustrasjon har et bredt spekter av bruksområder, og trenger absolutt ikke å være alvorlig. Gjør det du synes er gøy!

5. Stol på at du er flink nok

Uten opptaksprøve kommer du ikke inn. Husk at vi først og fremst ser etter potensial og vilje.
 Det er på Kristiania du skal lære. Vi leter ikke etter oppgaveløsninger som er perfekte. Ideer kan være viktigere i en opptaksprøve enn de vakreste tegninger. Ikke la deg forstyrre av tanken på hva andre søkere sender inn, eller at de er flinkere enn deg. Del ditt utrykk med oss – det er nettopp det vi ønsker.

Har du spørsmål?

Dersom du har spørsmål rundt opptaksprøven eller bare ønsker å ta en prat om hva studiet går ut på, så vil fagansvarlig Tor Edvin gjerne høre fra deg.

Du kan ta kontakt med Tor Edvin på:

TorEdvin.Strom@kristiania.no