Tor Edvin Strøm er fagansvarlig på illustrasjon, han svarer gjerne på spørsmål til opptaksprøven.

1. Slapp av! 

Velg din favoritt illustrasjonsteknikk. Sett deg godt til rette. Kos deg med å tegne og sett av tid. Fokuser på tegningen, og prøv å legge vekk tanken om at dette skal leveres som en opptaksprøve. Redde tegnere lager stive arbeider.

2. Vis noe av deg selv!

Løs oppgavene på din måte. Gjør noe du liker, og vis gjerne personligheten din i arbeidet. Har du kanskje en karakteristisk strek eller et tema du er spesielt glad i? Hvis du deler det du liker med oss, blir vi glade.

3. Det behøver ikke nødvendigvis likne! 

Noen ganger kan man bli bundet av at det må være «riktig tegnet». Løsere og friere tegning kan ofte vise din personlighet bedre. Når vi ser på opptaksprøvene ser vi etter potensial, ikke nødvendigvis det som allerede er perfekt. 

4. Humor er lov

Hvis det passer inn må du gjerne benytte humor i verket ditt. Det er en fin måte å få frem personlighet på! Illustrasjon har et bredt spekter av bruksområder, og trenger absolutt ikke å være alvorlig. Gjør det du synes er gøy!

5. ”Go for it” 

Uten opptaksprøve kommer du ikke inn. Stol på at du er flink nok. Vi ser etter potensial og vilje.
 Det er på fagskolen du skal lære. Vi leter ikke etter oppgaveløsninger som er perfekte. Ideer kan være viktigere i en opptaksprøve enn de vakreste tegninger. Ikke la deg forstyrre av tanken på hva andre søkere sender inn, eller at alle andre er flinkere enn deg. Del ditt utrykk med oss – vi ser etter akkurat det.