Go to main content
Jørgen Orheim er fagansvarlig på musikkdesign. Han svarer gjerne på spørsmål til opptaksprøven.

Opptaksprøven er slett ikke for å bedømme det du leverer og sile ut de beste, men for å se om du holder på med musikk og er motivert for studiet.

1: Tenk gjennom hvordan du kan vise oss at du på en eller annen måte har spilt/sunget/laget musikk.

Musikkdesign er i all hovedsak en praktisk utdanning. Vi lager og produserer musikk fra dag 1. Vi ønsker gjennom opptaksprøven å få en bekreftelse på at valget ditt er gjennomtenkt og at du har holdt på med musikk på en eller annen måte.

Kanskje du kan vise at du spiller piano? I band? Kanskje du synger og eller spiller gitar? Kanskje du har laget noen beats, eller en låt? Kanskje du har gått på en folkehøyskole, eller i kulturskole?

2: Gjør det enkelt! Poenget med opptaksprøven er å vise at du er musikalsk og at du på en eller annen måte har holdt på med musikk.

Vi krever ingen forkunnskaper utover det å på en eller annen måte ha holdt på med musikk. Send oss en mp3-fil, eller rett og slett en kort video filmet med mobilen som viser at du spiller, eller synger/rapper.

Det kan godt være fra øving, eller at du spiller i stua. Du kan selvfølgelig gjerne sende låter eller beats du har laget, eller konsertopptak, men opptaksprøven bedømmes ikke på produksjonen eller det tekniske – vi ønsker kun å få bekreftet at du viser et grunnlag som gjør det mulig å tilnærme seg det vi skal undervise i.

3: Spør Jørgen dersom det er noe du lurer på, eller om du ønsker en prat om hva studiet går ut på. Du kan ta kontakt med Jørgen på jorgen.orheim@kristiania.no.

Studenter og faglige spiller hverandre gode

Et tett samarbeid mellom lærere og studenter har flere fordeler enn en lærerik studietid. Lærerne hjelper studentene ut i bransjen, og musikkdesignstudent Oda ser lyst på jobbutsiktene når hun nå snart er ferdigutdannet.