Foto av mann med briller som jobber ved en PC.
Jørgen Orheim er fagansvarlig på musikkdesign. Han svarer gjerne på spørsmål til opptaksprøven.

Poenget med opptaksprøven i musikkdesign er ikke å bedømme det du leverer og sile ut de beste. Vi vil kun få bekreftet at du holder på med musikk, at valget ditt om å søke er gjennomtenkt og at du er motivert for studiet.

1. Vis oss din musikalske bakgrunn

Musikkdesign er i all hovedsak en praktisk utdanning. Vi lager og produserer musikk fra dag én. Vi krever ingen forkunnskaper utover at du må ha drevet med musikk, i en eller annen form. Gjennom opptaksprøven får du anledning til å vise oss at din musikalske erfaring, og interesse for musikk.

Det er ikke så nøye hva du holder på med, så lenge det har med musikk å gjøre. Enten du spiller i band, mestrer et instrument, synger, har laget noen beats eller en låt, så vil vi gjerne se det. Vis oss hva du kan! 

2. Teknisk kvalitet er ikke viktig

Opptaksprøven bedømmes ikke på produksjonen eller det tekniske, vi ønsker kun å få bekreftet at du har et musikalsk grunnlag, og interesse for å gjøre musikk og lyddesign til en karrierevei.

Send oss en MP3-fil, eller rett og slett en kort video filmet med mobilen som viser at du spiller, eller synger/rapper. Det kan være fra øving, en konsert, eller at du spiller hjemme i stua. Motivasjonssøknaden kan også leveres som video. Kort oppsummert: gjør det enkelt!

3. Spør om du lurer på noe

Dersom du har spørsmål rundt opptaksprøven eller bare ønsker å ta en prat om hva studiet går ut på, så vil fagansvarlig Jørgen gjerne høre fra deg.

Du kan ta kontakt med Jørgen på:

jorgen.orheim@kristiania.no