Studenter som løper på 3D-møller i et treningsstudioer.

Studenter ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania kan glede seg over nedsatte priser på SiO Athleticas mange treningssentre. For 199,- kan du nå boltre deg på hele seks treningssentre rundt om i Oslo.

  • Athletica Centrum - ved Holbergs plass
  • Athletica Blindern - ved Universitetet i Oslo
  • Athletica Domus - ved Sogn
  • Athletica Kringsjå - ved Kringsjå studentboliger
  • Athletica Nydalen - ved Handelshøyskolen BI
  • Athletica Vulkan - ved Campus Vulkan

Men prisjusteringen går ikke upåaktet hen. Den 16. januar kl. 12:00 kjører SiO Athletica i gang en bootcamp for Høyskolen Kristianias studenter.

— Studentene kan vente seg en tøff treningsøkt som du klarer å gjennomføre uavhengig av om du er nybegynner eller har trent mye. Du styrer selv intensiteten. Vi hjelper deg gjennom og sørger for at du gjør øvelsene trygt og effektivt, sier senterleder ved Athletica Centrum, Tobias Fjelde.

Treningskjeden lover å stille opp med effektive øvelser og inspirerende musikk, alt pakket inn i Ernst Hage på Campus Kristiania. Selv stiller Høyskolen Kristiania opp med garderober og dusj til alle som trenger. 

— Her er treningsgleden i fokus. Vi kommer til å legge vekt på enkle øvelser, med lite utstyr og med justeringsalternativer slik at øvelsene kan tilpasses hver enkelt deltaker, forklarer Fjelde. 

— Hvor viktig kan trening i studietiden være?  

— Trening og fysisk aktivitet har en rekke positive effekter. Du sover bedre og får mer overskudd. Dette gir selvfølgelig store fordeler i en ellers hektisk studiehverdag, sier Charlotte Nielsen, senterkoordinator ved Athletica Centrum.

Espen Tønnessen er faglig studieprogramleder Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring. Han sier seg enig i at trening har mye å si om du ønsker å prestere på studiene.

— Forskning har vist at trening gir god effekt på personers helse, og har til og med vist seg effektivt for å lære teoretisk stoff bedre og raskere. Dette spesielt om en klarer å finne en optimal treningsbelastning, og som er i henhold til statens råd for fysisk aktivitet og ernæring. Om studenter følger disse rådene vil du som student holde deg mer frisk, og ha mer overskudd til å få utbytte av studiene dine, sier Tønnessen.

Trening har også en egenverdi i seg selv, forklarer Tønnessen. For å kunne være dedikert student samtidig som en skal trene for optimal helse, må det lages en tydelig uke- og dagsplan.

— Det er viktig å ikke glemme at trening også har en egenverdi, da trening gir mange gode livsopplevelser og er en fantastisk arena for å utvikle relasjoner mellom personer. Dette spesielt i studietiden hvor en starter på studier, og hvor en ofte kjenner få eller ingen av dem en studerer sammen med. Slik sett kan idretten være en fantastisk sosialiseringsarena.

Gjør deg klar

Har du først fått karret til deg et Athletica-medlemskap kan du fritt velge hvilke treningssentre du ønsker å trene på. Har du ikke fått deg medlemskap kan du likevel ta med deg treningstøy og gjøre deg klar for 45 minutter med det beste som SiO Athletica har å by på av trening.

Tidspunkt:

 Klokken. 12:00 - 16. januar 2019

Hvor:

Ernst Hage, Campus Kvadraturen