En jente med en hårstrikk på toppen av hodet med blondt hår står oppreist i en masse av mennesker som sitter på pledd og puter på gulvet. Hun har en bokseøl i hånden og står fremoverlent mot publikum. Hun har et smil om munnen. Hun har på seg et olaskjørt med sort overdel.

I en liten og koselig leilighet i Oslo samles en stor gjeng til en intim humorkveld. Det er ingen som vet hva som skjer, eller hvem som kommer. «Hemmelig humor» er et humorkonsept laget av tidligere Westerdals-studenter. De tidligere studentene inviterer fremmende inn i stua for å se komikere gjøre standup på nært hold. «Vi fyller et hjem med femti av dine nærmeste fremmende og ler av premium komedium», står det skrevet på deres Facebook side. Sunniva Kviteberg er tidligere Westerdals-student på Bachelor i tekst og skribent. Sammen med Ida Kviteberg, Mike Torsvik Johansen, Magnus Kristiansen Finnanger, Sara Figenschau og Marie Thomsen Lund har de laget «Hemmlig humor».

— De fleste av oss er tidligere Westerdals-studenter. Tre av oss kommer fra tekst og skribent-linja. En fra prosjektledelse kunst og kreativ næring, og to utenfra.  

Unikt konsept

Westerdals-studentene forklarer at de ønsker å kunne gi publikum en god og spesiell opplevelse.

— Det er viktig for oss å holde det unikt. Vi ønsker at publikum og komikerne skal føle at de er med på noe spesielt. Konseptet tilbyr flinke komikere i en intim setting. Her får både nye og etablerte komikere prøvd seg.

— Dette er en veldig god arena for publikum til å oppdage komikere de ikke kjenner til fra før. Vanligvis kan man være litt selektiv med hvilke standup show man drar på. Her kan vi introdusere nye, uetablerte komikere sammen med kjente og etablerte. Magnus Kristiansen Finnanger forteller at arrangementet er åpent for alle.

— Vi ønsker ikke kun å treffe Thomas 23 år som studerer det og det. En gang kom det en kar alene på 50 år og han koste seg minst like mye som de andre. Hvis ikke mer.

Her kan vi introdusere nye, uetablerte komikere sammen med kjente og etablerte.

Stor suksess

Fredag 2. november arrangeres «Hemmelig humor» for 5. gang. Forestillingen er utsolgt, men arrangørene råder publikum til å følge med etter nye muligheter.

— Vi får kjente komikere med gjennom nettverket vårt. Etter hvert har vi opparbeidet oss et rykte og renommé. Komikerne som har vært her har spredd ordet videre slik at ryktet har spredd seg til de kjente.

Ingen vet hva de kommer til, men alle blir fornøyde på slutten av kvelden.

Ønsker du å se «Hemmelig humor»?

Dersom du har lyst til å besøke «Hemmelig humor» kan arrangørene berolige med at det vil bli mange fremtidige standup kvelder. For mer informasjon om «Hemmelig humor» og show kan du følge de på Facebook  og Instagram.

De tidligere Westerdals-studentene kunne fortelle at konseptet ikke vil utvides.

— Det er viktig for oss at «Hemmelig humor» er intimt og koselig. Dette gjør at latteren smitter over og at man får sjansen til å møte nye mennesker. Vi vil alltid arrangere dette i en trang, liten leilighet i Oslo. Likevel kunne arrangørene avsløre mulige nye planer for fremtiden.

— Du skal ikke se bort ifra at vi kanskje tar turen til andre byer.

Overrasker publikum

Mike forteller at hver humorkveld handler om å overraske publikum.

— Vi må alltid toppe den forrige kvelden. Ingen vet hva de kommer til, men alle blir fornøyde på slutten av kvelden. Magnus påpeker at det er gøy å være en del av et så morsomt og unikt konsept.

— Du er med på at 50-60 stykker har en dritbra kveld. Det føles veldig bra.