Marie bemerket seg allerede på opptaksprøvene til Bachelor i låtskriving og produksjon som en talentfull låtskriver. Nå er hun kåret til Årets Urørt 2018!

Den gjeve prisen har tidligere gått til kjente artister som blant andre Cezinando, John Olav, Honningbarna og Dårlig Vane. I år var det tre finalister, Girl In Red, Brenn og Company Ink som kjempet om tittelen. Jubelen var stor hos musikkstudenten Marie Ulven (Girl In Red) da hun ble annonsert som vinner av Årets Urørt 2018.

Se hvordan Marie Ulven reagerte da hun fikk den gledelige nyheten!

Et modent låtskrivertalent

For å vinne Årets Urørt må man imponere både lytterne og juryen. I år besto juryen av artist og tidligere Urørt-deltager, Aurora Aksnes, musikksjef i P3, Daniel Ramberg og redaktør for 730.no, Janne Monsen Tveit.

Juryen forteller til P3.no at Marie Ulven fortjent gikk av med seieren. De beskriver henne videre som et modent låtskrivertalent og en strålende liveartist.

Faglig studieleder på Bachelor i låtskriving og produksjon, Jan-Tore Diesen, er enig i beskrivelsen til juryen.

– Vi hadde mange søkere til studiet, og det var stor kamp om plassene. Marie bemerket seg allerede på opptaksprøvene som en talentfull låtskriver, med mye potensiale.

Vil du utvikle dine ferdigheter innen låtskriving? Les mer om Bachelor i låtskriving og produksjon.

Prosjektleder i NRK P3 Urørt, Nina Gjertsen, forstår godt hvorfor Girl In Red kom til topps i Urørt.

– Marie Ulven har virkelig vist seg å være et stort låtskrivertalent. Hun har et ærlig og uredd uttrykk i tekstene sine, noe som treffer mange. Musikken blir en plattform hvor hun kan spre budskapet sitt, og hun er nok et forbilde for flere. Marie har skapt et kult, nedstrippet og fengende indie-univers.

Det er rett og slett god musikk!

↳ Nina Gjertsen, Prosjektleder i NRK P3 Urørt

Et godt springbrett

Jan-Tore forteller at det er veldig gøy å se at en av hans studenter gikk av med seieren.

– Det er fint å se at studenter som går her lykkes utenfor skolens vegger også.

Han forteller at det å bli kåret til Årets Urørt kan fungere som et godt springbrett til en videre musikkarriere.

– Vi ser at dette har skapt gode muligheter for studenter som har vært i denne situasjonen tidligere. Det blir spennende å se hvilke dører dette kan åpne for Marie.

På scenen under årets P3 Gull

Nina forteller at de har lagt opp et nytt løp for Årets Urørt. I år får nemlig vinneren muligheten til å opptre blant noen av Norges største artister på P3 Gull den 24. november. De annonserte artistene som skal dele scenen med Girl In Red er Astrid S, Sigrid, Unge Ferrari og Dagny.

– I tillegg vil publikum kunne følge Girl In Red sin vei til P3 Gull, forteller Nina.

Hun vil bli fulgt av et kamera i ukene fram til opptredenen, og små videoer vil bli lagt ut på P3.no. Videoene vil også bli delt på NRK P3 sin Facebook- og Instagramprofil.