Foto av sminkør som sminker en skuespiller.

I to uker har studenter på tredjeåret Bachelor i skuespill og studenter på andreåret Bachelor i maske- og hårdesign hatt en intensiv workshop rundt temaet gresk teater, sammen med regissør Rolf Alme.

Med utgangspunkt i Sofokles’ tragedie om kongen av Theben, som – uten å vite det – drepte sin far og giftet seg med sin mor, har de laget Ødipus Rex. 

Forbereder studentene på arbeidslivet

En av studentene på maske- og hårdesign er Bente-Marie Johnsen Isaksen. Hun forteller at det har vært et givende prosjekt å få være med på.

– Vi lærer mye av hverandre, og det gir oss en liten smakebit på arbeidslivet. Det at vi nå jobber med et teaterstykke er veldig fint for de av oss som ønsker å jobbe med teater senere. Erfaringen er uansett gull verdt å ha med seg, hvor enn vi vil jobbe når vi er ferdig, da vi får øvd masse på sminke og hår.

Se utdrag fra studentene på maske- og hårdesign og skuespill sin tolkning av Ødipus Rex!

En ny respekt for hverandres fag

Lise Lotte Sivertsvik Jørgensen er 21 år, og studerer også maske- og hårdesign. Hun sier seg enig med klassevenninnen Bente-Marie i at det å jobbe tverrfaglig er svært lærerikt.

– Jeg koser meg veldig mye når jeg jobber tverrfaglig. Vi møter mange nye mennesker som vi lærer mye av, også utenfor vårt eget fagfelt. Man får en ny respekt for andre sin tid og for andre sitt yrke.

Gjennom et slikt samarbeid får man en ny respekt for andre sin tid og for andre sitt yrke.

Stine Kastet går tredjeåret på skuespill, og setter stor pris på mulighetene slike prosjekter i studietiden gir. Hun forklarer at sminken og håret gjør at hun som skuespiller får utviklet karakteren ytterligere.

Interessert i skuespill?

Årlig prosjekt

Dette er ikke første gang de to bachelorgradene har et tverrfaglig samarbeid. I fjor jobbet de sammen på stykket «Ifigenia i Aulis», der den nederlandske regissøren Suze Milius var sterkt involvert. Stykket ble skrevet i år 405 før Kristus, men denne tolkningen er satt i en humoristisk og fargerik «white-trash»-setting.

Les saken om fjorårets samarbeid

Gruppe med skuespillere som gjør grimaser fra scenen.