Foto av Tor Edvin Strøm som smiler

Hvorfor velge Illustrasjon på Fagskolen Kristiania?

Hvis du er glad i å fortelle historier og å jobbe med formgivning, bør du velge illustrasjon ved Fagskolen Kristiania. Her lærer du å bruke skapergleden din profesjonelt.

En illustratør lager de bildene oppdragsgiveren trenger for å kommunisere. Da er det viktig å kunne tolke budskapet og oversette det til ideer og utrykk som er gjør jobben best mulig. Dette lærer du her.

Du lærer også å bruke ulike illustrasjonsteknikker som for eksempel tusj, digitalt maleri, akvarell, akryl, digital skulptur med mer. Du lærer å dramatisere og komponere bilder, og å lage illustrasjon til ulike medier.

Du møter lærere og gjestelærere som er profesjonelle illustratører. Vi gjør avstanden ut i arbeidslivet kort gjennom praktiske øvelser og ekte kundeoppdrag.

Kort sakt, dersom du ønsker å jobbe som profesjonell illustratør, gir vårt studie et godt løft inn i illustratøryrket. 

Hva gjør du i tillegg til å undervise på Fagskolen Kristiania?

I tillegg til å undervise på Fagskolen Kristiania er jeg opptatt av klassisk billedkunst. Dette har jeg fordypet meg i ved siden av jobben siden 2009. Jeg elsker å gå på utstillinger, så ferier og reiser går stort sett alltid innom museer, kirker og utstillinger. Nylig deltok jeg med en del malerier på en utstilling i Kina.

Denne fordypningskunnskapen og entusiasmen smitter også over i undervisningen.

Hvordan vil du klassifisere undervisningsstilen din?

I klasserommet liker jeg å ha god stemning med faglig fokus. Vi samles i klasserommet for å bli kjent med faget og løse problemer i praksis. Vi deler erfaringer og problemer underveis i arbeidet så vi kan lære av hverandre. Det er rom for prøving og feiling, humor og nerding. Studentene har sine spesielle interesser, så det er viktig at den enkelte får plass. Samtidig lærer man av å prøve nye ting, og å utfordre seg selv på det man ikke kan fra før.

Hvordan tror du dine studenter vil beskrive deg?

Jeg tror de opplever meg som engasjert, entusiastisk og interessert.

Hvem eller hva er din inspirasjon?

Jeg lar meg lett smitte av andres entusiasme, så møte med kollegaer og studenter som er gira på noe gir meg mye inspirasjon. Ellers henter jeg mye fra kunsthistorien. Her finner vi eksempler på de mest komplekse og storslåtte bildeuttrykkene. I neste omgang er det spennende hvordan disse kvalitetene kan brukes på nye måter i dagens utrykk i illustrasjon, animasjon, maleri, tegning, film og serier.

Hva legger du i ordet kreativ?

Kreativitet er å ha en åpen og leken holdning. Det kan brukes til stort og smått. Fra å vri og vrenge på ord, utrykk, holdninger, former, farger og begreper til å klare å tenke nytt i større sammenhenger som i forretnings og samfunnslivet. Når vi jobber med kreativitet, gjør vi det systematisk slik at oppdragsgiverne og de vi jobber sammen med kan henge med på det vi gjør. Men det er alltid rom for assosiasjoner og fri kreativitet inni det systematiske.

Hva skal til for å lykkes?

For å lykkes må man ikke gi seg. Det hjelper også å være nysgjerrig på det rundt seg. Lytte, spørre og prøve ut nye ting.

Når du sikter mot et freelanceyrke er også de kontaktene du skaper og folkene du møter viktig. Disse blir dine første samarbeidspartnere i yrkeslivet. På Fagskolen Kristiania jobber vi tverrfaglig, så du blir kjent med animatører, filmskapere, lyddesignere, reklamefolk, interaksjonsdesignere, grafiske designere, prosjektledere og spillutviklere allerede i studietiden.