Go to main content
Bilde av kinesiske lanterner

 I 40 år har Akupunkturforeningen stått i bresjen for utvikling, profesjonalisering, kvalitetssikring og økt kunnskap og annerkjennelse av faget vårt. For å stå sterkt i møtet med framtidens utfordringer og muligheter, trenger vi å møtes til fornyelse av kunnskap, inspirasjon, fellesskapsfølelse og yrkesstolthet. Vi har satt sammen et spennende program som gir tilbakeblikk, men også ny kunnskap. Det er mange foredragsholdere med lang erfaring som ønsker å dele sin kunnskap med deg. Du får en unik sjanse til å høre foredrag fra Peter Deadman og Nigel Ching.

Dagsprogram:

 • 11.00-11.10    Åpning med musikkinnslag
 • 11.10-11.30    «‘Styrkende behandling’ (Bufa補法): vårt unike bidrag til sykdomsforebygging og rekonvalesens» ved Minh Khai Mai-Thi
 • 11.30-11.50    «Foreningens og akupunkturfagets tidlige historie i Norge» ved Bernt Rognlien og Johan Christian Eger
 • 11.50-12.05    «Da to foreninger ble én: samlingen av det norske akupunkturmiljøet» ved Bjørn Rismyr
 • 12.05-12.15    «Nordens første BA-grad i Akupunktur: prosessen frem til en NOKUT-godkjent utdanning» ved Annette Koppang og Hilde Skjerve
 • 12.15-12.45    «Norsk akupunkturhistorie» i panelet: Olav Kise, Morten Sørlie, Terje Alræk og James Nystedt
 • 12.45-13.30    Lunsj (inkludert)
 • 13.30-15.00    «The Transformative Effects of Deep, Slow Breathing» ved Peter Deadman
 • 15.00-15.15    Pause
 • 15.15-16.45    «Squaring the Circle - intuition and intellect in diagnosis» ved Nigel Ching
 • 16.45-17.00    «Sammen er vi sterke!» sluttappell ved leder Jeanette Johannessen. Autorisasjonsarbeidet: Tilbakeblikk, refleksjon og råd for fremtiden ved Cecilie Brewer.

Kveldsprogram:

 • 17.30-18.00    Velkomstdrink i festsalen
 • 18.00-             Middag og fest

Bli med på årets garantert hyggeligste begivenhet!

Påmelding

 • Påmeldingsfristen er 15. september

Om foredragsholderne:

Peter Deadman

Peter begynte sitt arbeidsliv ved å starte en makrobiotisk restaurant, butikk, bakeri og matdistribusjonssenter og skrive en kokebok om naturlig mat. Etter å ha studert kinesisk medisin og praktisert og undervist det i 30 år, har han de senere årene fokusert mest på utdannelse knyttet til helse. I tillegg til skriving og forelesning er han en engasjert utøver og lærer av qigong.

Om foredraget «Let’s start digging that well: the role of Chinese medicine in disease prevention» sier Peter:

“Some people believe that 21st century medicine will be a dazzling display of gene editing, personally tailored medication, and the replacement of failing body parts - a vision that offers the dream of the end of disease. While it’s true there are continual advances in technical medicine, this is an unrealistic dream - both because disease is probably inevitable and because the costs for all but the richest individuals and countries will be prohibitive. So, given the inexorable advance of chronic diseases such as cancer, diabetes, dementia, depression/anxiety, cardiovascular disease etc. and the ever-growing financial burdens they present, what can the answer be?

Over two thousand years ago, the Neijing(Yellow Emperor’s Inner Classic) explained it clearly in its opening chapter. Waiting until disease appears before addressing it, is like starting to dig a well when you’re already thirsty, or starting to forge weapons when the battle is already upon you. That is why the teachings of the yangsheng(nourishment of life) tradition could be called the highest form of medicine - devoted as they are to building health, strength and immunity in order to prevent disease and extend healthy life for as long as possible.”

Basert på boka si Live Well Live Long: Teachings from the Chinese Nourishment of Life Tradition, vil Peter vil skissere enkle, praktiske skritt vi kan ta i våre egne liv og lære til pasientene våre som vil kunne ha bevisbar innflytelse langt utover det konvensjonell medisin har å by på. Dette er grunnen til at utøvere av kinesisk medisin kan lede vei i dannelsen av en ekte medisin for det 21. århundre.

Nigel Ching 

Nigel Ching er utdannet både innenfor akupunktur og kinesisk urtemedisin, og har snart 30 års erfaring som akupunktør. Nigel har en Kandidatgrad i Kinesisk medisin fra University of Middlesex og er faglig leder på Nordisk Akupunktør Utdannelse. Nigel har skrevet fire akupunkturbøker: Pædiatrisk Akupunktur, Akupunktur og Sygdomsbehandling, Kunsten at Diagnosticereog Akupunkturens Grundprincipper. De siste to bøkene er oversatt til engelsk og utgitt på Singing Dragon forlaget.

I sin foredrag «Squaring the Circle - Intuition and Intellect in Diagnosis» vil Nigel diskutere forskjellene mellom den intuitive og den intellektuelle tilgangen til diagnose.

Intuisjon i denne sammenheng er ikke bruken av overnaturlige krefter, men når den ubeviste delen av hjernen analyserer vår teoretiske viten og kobler det sammen med våre praktiske erfaringer. Den ubeviste delen av hjernen gjør dette mye raskere enn vår tenkende bevissthet. Vi arbeider alle sammen i større eller mindre grad intuitivt når vi diagnostiserer, vi kaller det kanskje noe annet eller ingenting, men gjør det likevel.

Tusen takk til våre sponsorer: