Illustrasjon av et øre som får lydbølger, med teksten "lyddesign"

Siden alle opplever sitt aller første studieår på høyskole og universitet ulikt, har jeg snakket med flere studenter på HK og Westerdals om deres erfaringer. Du har vel også hørt folk si: "Åh som jeg savner studietiden".  Det er en god grunn til at folk sier nettopp det! Denne gangen har jeg tatt en prat med Olav på Bachelor i Lyddesign. Så da kjører vi på, og lar han mimre:

Olav fra bachelor i Lyddesign

Olav er HK-student og sitter med gitaren, fokusert. Har på seg caps og hvit tshirt.
  • Navn: Olav Haraldsen Roen
  • Alder: 24
  • Campus: Vulkan

Westerdals-kulturen

Ting har en tendens til å ordne seg med rette folk og rett holdning.

Det å kunne gå i en relativt liten og oversiktlig klasse hvor alle er like gira på lyd-geeking som deg, og der folk faktisk gidder å legge innsats og tid i arbeidet sitt, er veldig inspirerende. Undervisningen har som regel et klart læringsutbytte. Både forelesere og gjesteforelesere er kompetente som få. Fordi jeg var positiv og aktiv fikk jeg jobbet en god del freelance gjennom året, både med opptakslyd og andre fagrelaterte aktiviteter. Ting har en tendens til å ordne seg med rette folk og rett holdning.

Jeg valgte å søke linja på Westerdals fordi kulturen er fokusert på å opprettholde en reflektert og dreven studentmasse gjennom opptaksprøver, samt fasiliteter som åpner for kreativ utfoldelse i og utenfor skoletid. Dette var helt avgjørende for meg, og jeg er vanvittig fornøyd med skole- og klassemiljøet.

Westerdals, campus Vulkan
Westerdals, campus Vulkan

Favorittminne

Et av de minnene som sitter sterkest er fra undervisning i "field recording". Vi måtte møte opp klokken halv fire på natta for å fange lyden av "byen som våkner". Et dusin trøtte tryner, litt for mye kaffe og mikrofoner verdt en halv norsk årslønn spredd utover Vår Frelsers gravlund. Det ble en spennende mainatt. Har vært med på endel rarere ting dette året.

Det må understrekes at det å gå første året på lyddesign er en fantastisk lærerik afære, hvis man gidder å legge inn litt innsats.
Bachelor i lyddesign, studieløp.Klikk på bilde for å lese mer om studiet til Olav!

Det må understrekes at det å gå første året på lyddesign 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.