Som nettstudent har du frihet til å skreddersy og gjøre studiehverdagen din til noe helt unikt. Du får muligheten til å studere hvor og når du vil. Men pass på! Med frihet ligger det også et ansvar. Et ansvar om å være strukturert og disiplinert.

Hjemme vs. biblioteket

Personlig foretrekker jeg å planlegge dagene på forhånd. Litt avhengig av hva som står på agendaen reiser jeg på biblioteket, på en kafé eller så sitter jeg hjemme i leiligheten og studerer. Men selv om planene er satt på forhånd, så betyr ikke det at jeg alltid gjør som først tenkt. Og hvor supert er ikke det?!? For planer er til for å endres, er de ikke? Det mener i det minste jeg da... Kanskje har du hatt en dårlig natt med lite søvn og trenger en ekstra time i sengen? Eller kanskje du rett og

Bok i Barcelona sentrum
Hvor vil du lese pensum? Jeg anbefaler i alle fall Barcelona ?

slett ikke orker tanken på å gå ut døren, fordi det er regner og er full storm ute. Ja da er det helt ok. Da kan du alltids bytte biblioteket med skrivebordet inne på rommet. De to plassene fungerer like godt, så lenge du bestemmer deg for det og er strukturert nok til å fullføre arbeidsoppgavene du har satt deg for dagen.

Av egen erfaring vet jeg at å sitte hjemme gjør meg litt mer ukonsentrert. Det er lettere å ta seg noen unødvendige pauser osv. Så selv foretrekker jeg å komme meg ut av leiligheten og reise til et bibliotek eller en rolig kafé. Som nettstudent blir det mange timer alene med bøkene, derfor er det alltids greit å komme seg litt ut blant folk. På den måten fjerner du også mange av de små fristelsene som du har i hjemmet.

Ingen sier når du skal studere

Ja, du leser rett! Det er ingen som sier når eller hva du skal studere. Det er opp til deg! Forutsatt at du er en morgenfugl, en natteravn eller at du jobber ved siden av studiene så er det opp til deg å planlegge dagen. Ingen andre kan si når du best studerer, det er det kun du som vet.

som nettstudent har du frihet til å bestemme selv

 

Det har seg sånn at motivasjonen ikke alltid er på topp. Det er helt normalt at det går i bølgedaler. Og kanskje du våkner opp en dag og kjenner at du har null motivasjon, ja da kanskje du skal ta å rokere litt på uken din. Ta deg en fridag, og så legger du dagens tenkte arbeidsoppgaver til en av de tenkte fridagene du hadde senere i uken. Men husk, du skal være forsiktig med for mye rokeringer. Det er som jeg skriver i starten av teksten: med frihet ligger også et ansvar.

Ønsker du mer frihet i studiehverdagen?

Ja da anbefaler jeg deg på det sterkeste å ta en titt på HK sine ulike studietilbud her. For om du allerede ikke har funnet ditt drømmestudie på nett, ja da er kanskje i dag dagen der du gjør det!

Nettstudent i Barcelona, placa de la catedral - blogginnlegg HK
Vi blogges, hilsen Charlotte i Barcelona!
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.