Tre studenter som smiler og sitter å arbeider ved pulter ved Campus Kvadraturen i Oslo.

 Er det obligatorisk oppmøte?

Dette avhenger av hvilket studium du går. På enkelte studieløp er det ikke obligatorisk oppmøte i undervisning, men på andre kan det være obligatorisk oppmøte i forelesninger og gruppetimer. Dette vil fremgå av emnebeskrivelsen. Særlig på våre helseutdanninger vil det være vanskelig å komme gjennom uten å være til stede på grunn av de høye kravene som stilles til praktiske ferdigheter. Praksis på Studentklinikken vår er obligatorisk. Det vil også fort gå utover dine medstudenter dersom du ikke møter opp i eksempelvis gruppearbeid.

Får jeg støtte fra Lånekassen, og hva heter studiet hos Lånekassen når jeg søker lån og stipend?

Alle våre studier er offentlig godkjent av NOKUT og gir deg rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen (inkl. skolepenger). Du kan dermed søke støtte til å betale deler av studieavgiften, i tillegg til vanlig studiestipend. Du må selv kontakte Lånekassen direkte for å få vite hvor mye du kan få i lån og vi anbefaler deg å søke så fort som mulig. Vær oppmerksom på at vi ikke tar forbehold om at du får støtte fra Lånekassen. Vi anbefaler at du tar en titt på Støttekalkulatoren til Lånekassen. Denne vil kunne gi deg en pekepinn på hva du potensielt kan få i stipend og lån.

Ta en titt her Lånekassen

Om du ikke skulle få støtte, eller om det er lang saksbehandlingstid hos Lånekassen, er du fortsatt pliktig til å betale semesteravgiften i henhold til studiekontrakten. Dersom du ikke vet hvordan du søker lån, eller hva ditt studium heter hos Lånekassen kan du følge denne guiden: https://kristiania.no/lanekassen 

Jente som sitter ved en pult på Høyskolen Kristiania sine bibliotek ved Campus Fjerdingen

Hva betyr semesterregistrering og når er fristen for dette?

Semesterregistrering i StudentWeb er en rutine alle studenter ved Høyskolen Kristiania må gjennomføre hvert semester. Frist for å semesterregistrere/godkjenne utdanningsplanen i StudentWeb er

  • 15. september for høstsemesteret
  • 15. februar for vårsemesteret.

NB: StudentWeb åpner for semesterregistrering for nye studenter først når du starter på skolen i uke 33.

Har høyskolen et eget bibliotek?

Høyskolen Kristiania har egne bibliotek på campus Fjerdingen, campus Vulkan, campus Kvadraturen og i Bergen.

  • Campus Fjerdingen: 1.etasje ved siden av kantina
  • Campus Vulkan: 1.etasje forbi resepsjonen
  • Campus Kvadraturen: Kongens gate 22
  • Bergen: 4.etasje ved Atriet

Her har du tilgang til en stor mengde pensum- og tilleggslitteratur, samt veiledning i litteratur- og informasjonssøk, kildekritikk og kildebruk i oppgaver, m.m. Faglige studentassistenter (masterstudenter) hjelper deg med fagrelaterte spørsmål, oppgaveskriving og struktur, pensum, eksamensstress, SPSS m.m. De kan kontaktes i skranken i Kongens gate 22, eller på mail eller telefon. På bibliotekene er det også studentarbeidsplasser.

Biblioteket for studenter ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Bildet viser tre jenter som sitter ved en arbeidsplas og jobber.

Må jeg kjøpe Office-pakken?

Alle studenter får tilgang til Office 365, og gjennom der mulighet til å installere Office‑programpakken på PC‑en sin. Studentene har tilgang til programvaren så lenge man er student hos oss.

Hvor finner jeg timeplanen?

Timeplanen publiseres 1.august for høstsemesteret. Vær obs på at timeplanen kan variere fra uke til uke. Hold deg derfor oppdatert på timeplanen til enhver tid. Ved en eventuell endring vil informasjon bli gitt på e-post eller SMS, samt oppdatert i timeplanen.

Finn timeplanen din Klikk her
Bilde av pauseområdet på Høyskolen Kristiania i Oslo, Kvadraturen. Høye søyler og studenter som flokker seg rundt ulike høye bord.

Har Høyskolen Kristiania en egen studentforening?

Så klart har vi det! Studentunionen ved Høyskolen Kristiania (SHK) er en frivillig organisasjon som drives av og for studentene på Høyskolen Kristiania. SHK består av ulike utvalg som jobber for å skape attraktive muligheter for studentene. De gjør alt fra å arrangere større fester for studentene, oppstartsuka og å drive idrettslag, til mer lavterskeltilbud som vaffeltorsdag, hvor studentene blir tilbudt gratis vaffel.

Bli bedre kjent med Studentunionen klikk her

SHK jobber du med studenter på tvers av alle studieretninger på Høyskolen Kristiania, og det er en fin plass å knytte vennskap, skaffe seg relevant erfaring, og utgjøre en forskjell for studentmiljøet her på skolen. I høst har du mulighet til å søke deg inn i et frivillig verv dersom du ønsker, og være med å utgjøre en forskjell for alle studentene på Høyskolen Kristiania.

Linjeforening

Ved flere studier på høyskolen jobber det linjeforeninger, grupper av studenter som frivillig engasjerer seg for å skape et godt faglig og sosialt miljø for sine medstudenter.

Les mer om linjeforeningene Klikk her

Hvis du har flere spørsmål frem til studiestart kan du ta kontakt med oss på telefon +47 22 59 60 00 eller via email: studier@kristiania.no