En plakat for forestillingen "Woman2Man". Illustrasjonen viser to par spredte kvinnebein som former en W, samt to par hårete mannebein som former en M. Teksten lyden: "The Vag-Final Chapter in the Fan-Testicle Trilogy". Plakaten er designet av August Riise Ravn.
Woman2Man blir siste kapittel i trilogien. ARTWORK: August Riise Ravn

«Woman2Man: The Final Inter-Chorus» er siste kapittel i det som dessverre ikke kan beskrives som noe annet enn en helsprø og ellevill reise. Forestillingen markerer slutten på et treårig musikalprosjekt født, revnet og sydd sammen av det beste av musikalnorges underskog.

Først både head- og gangbanget vi til gutta i det postapokalyptiske rockeuniverset The Penis, i cock-o-fonien «Man2Man: A Cock Opera» på Blå. Deretter kom «Woman2Woman: A Pussycal!» på Victoria Jazzscene, hvor vi ble kjent med jentene i The Venusberg, en sydende metropol hvor kvinnene gjorde opprør mot for små bukselommer, og – kanskje viktigst av alt – hele Norges Ina Svenningdal spilte en vandrende vulva. Og nå skal alt sammen kulminere over hele deg, når universene møtes i en to-akters forestilling på fockin-cocka-ROCKEFELLER.

Fullstappet scene

Hele 65(!!!) skuespillere, sangere og musikere kommer til å fylle scenen, og jeg vet det må smerte dem at de ikke bare er fire til, men det er likevel imponerende.

En rekke sangere på scenen. Bildet er tatt på Nasjonale Jazzscene Victoria. Fotograf er Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn.
Woman2Woman: A Pussycal! ble spilt for en stappet Victoria Jazzscene. FOTO: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

I forestillingen får vi møte karakterer som Mannegutten Ottar, Celina Bilopphøggers, Sharia Twain, Cruella med Grillz, Knut, og Marve Weinstein, spilt av … jeg skal ikke si hvilken Dynamitt-Harry jr. … men det er han mest kjente. Showets vaskeseddel lyder som følger:

Kvinnene fra The Venusberg og mennene fra The Penis blir angrepet av en fiende fra fordums tid. Men går det an å beseire en felles fiende, når man ikke har sett hverandre på uendelige år? Og hva om de ikke liker hverandre? Eller hva med de som hverken identifiserer seg som menn, kvinner eller begge deler? Hvor faen er de oppi alt dette tullet her?

Gjengen bak

Forestillingen er produsert av En gjeng med idioterSelve ideen er unnfanget av Tekst og skribent-student (og snart alumnus!) Johan Hveem Maurud – også kjent som Ragnar i NRKs Blank og om tre år kjent som karakteren «Johan Hveem Maurud» i Viafree-satsningen «Han heter ikke Ragnar, men er faktisk sånn i virkeligheten».

Regissør Maurud viser sine berømte rockefingre etter premieren på trilogiens første forestilling, Man2Man: A Cock Opera, i juni 2016. FOTO: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn
Regissør Maurud viser sine berømte rockefingre etter premieren på trilogiens første forestilling, Man2Man: A Cock Opera, i juni 2016. FOTO: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

Rulleteksten for øvrig er for lang til å nevne her – det blir for mange megabytes – men produsenter Johanne Scheen og Alva Kaisa Odden Langedok, så vel som medkomponister Magnus Kristiansen Finnanger, Vincent Placht og Markus Vik, fortjener å bli nevnt i en artikkel på Internett skrevet av meg – en person som kjenner dem. Den komplette rollelisten kan du se på showets Facebook-arrangementet, hvis du for eksempel vil leke «Hvor mange av disse navnene kjenner jeg igjen fra Skam».

Woman2Man – 15. juni!

Billetter kan bestilles her! Dørene åpner 20:00 og teppet går opp en time senere. Ingen oppvarming, så vidt meg bekjent, så jeg foreslår du tar noen lette knebøy på eget ansvar. Vi sees der!

Musikere og skuespillere på scenen viser rockefingre. Bildet er tatt på utestedet Blå i Oslo. Fotograf er Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn.
Man2Man-gjengen takker og rocker for seg, foran et fullsatt Blå. FOTO: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn