En hilsen fra rektor på Høyskolen Kristiania, Arne Krumsvik:

«Velkommen til en yrkesrettet høyskole som tror på nytenkning, kreativitet og på deg. Vi vet at du har hatt en mengde alternativer å velge mellom. Det finnes både mange fag og mange studiesteder, så det er ikke helt enkelt å orientere seg i alle studietilbudene som finnes. Derfor er vi svært takknemlige for at du valgte å studere hos oss. Det vi kan love deg, er at du kommer til å studere ved en høyskole som er ambisiøs på dine vegne.

Vi kan love deg at du får møte mange av landets aller dyktigste forelesere innenfor sine fagfelt.

Vi er opptatt av at utdanningen skal være både yrkesrettet og framtidsrettet. Kort fortalt betyr det at du gjennom hele studieløpet kommer til å arbeide med temaer, problemstillinger og caser som er hentet direkte fra det yrkes- og fagfeltet ditt studium skal kvalifisere til. Vi kan også love deg at du får møte mange av landets aller dyktigste forelesere innenfor sine fagfelt. Høyskolens fagstab har nær kontakt med de bransjene som vi utdanner til, og høyskolen har i tillegg etablert bransjeråd bestående av erfarne yrkesutøvere for å sikre at utdanningen du får er så realistisk og praksisrettet som mulig. Mange av fagfolkene våre er også aktive forskere som publiserer i internasjonale tidsskrift. Det sikrer deg forskningsbasert undervisning. Som om ikke det er nok, henter vi også inn gjesteforelesere som til daglig arbeider i de bransjene du kan søke jobb i etter endt utdanning. På den måten sikrer vi at du utvikler relevante og anvendbare kvalifikasjoner. Vi tror at det er en god strategi for læring, og vi vet at arbeidslivet er enige med oss i det. Men først skal Høyskolen Kristiania være din arbeidsplass. Jeg vil gjerne oppfordre deg til å se på dine medstudenter som gode kolleger. Ta ansvar. Ta vare på hverandre. Lykke til med dine studier hos oss» Med vennlig hilsen Arne H. Krumsvik, rektor

En hilsen til fagskolestudentene, fra rektor på Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig:

«Kjære student, Det ligger fortsatt en lang og deilig sommer mellom deg og studiestart. En sommer som kan fylles med jobb, reiser, tid på stranda, i byen eller på fjellet. Late dager med en spennende film, eller hektisk aktivitet med venner og familie. Uansett hvilke planer du har, håper jeg du nyter sommeren til det fulle. Før du vet ordet av det sitter du igjen på skolebenken, forhåpentligvis full av energi til å ta fatt på et nytt studieår.

Kreativitet er en muskel som kan trenes, og alle de dyktige lærerne våre jobber hver dag for at du skal få de beste treningsforholdene.

Som student hos oss vil kreativitet være et nøkkelord. Du vil bli oppfordret til å oppsøke nye miljøer, snakke med andre typer mennesker og se en sak fra ulike perspektiver. Kreativitet er en muskel som kan trenes, og alle de dyktige lærerne våre jobber hver dag for at du skal få de beste treningsforholdene. Dette innebærer også at flere av oppgavene i studietiden vil være jobber for virkelige kunder fra ulike bedrifter og organisasjoner. Jobber som du stolt kan gjøre til en del av mappen din, og bruke i søknadsprosesser den dagen du selv skal ut i jobb. I mai vedtok Stortinget en ny fagskolelov. Loven definerer fagskoler som høyere yrkesfaglig utdanning, sidestilt med høyskoler og universitet. Med loven får også fagskolestudenter studiepoeng, og studentenes rettigheter blir styrket. Som fagskolestudent har du tatt et viktig valg om å jobbe praktisk med faget ditt. Dette vil du gjøre sammen med studievennene dine, og med studenter fra andre studier gjennom tverrfaglige prosjekter.  Jeg vil oppfordre deg til å utnytte studietiden godt, og ta del i de mange spennende mulighetene du vil få gjennom skolen. I mellomtiden håper jeg du får en riktig strålende sommer. Vi gleder oss til å møte deg på studiestart den 13. august!» Med sommerlig hilsen Annelise Kiønig, rektor