Deichman Hovedbibliotek Litterær salong 2018
Arrangementet fant sted i Deichman Hovedbiblioteks flotte lokaler.

Litterær salong gjennomføres av førsteårsstudentene på Bachelor i tekst og skribent på vårparten hvert år. Hvor arrangementet holdes og hva som er tema er opp til studentene selv å bestemme. Årets Litterære salong fant sted under glasstaket på Deichman Hovedbibliotek, hvor stolradene fylte seg opp to dager på rad.

Publikum Deichman Hovedbiblioteket, Litterær salong.
Tekststudentene fremførte for full sal på Deichman Hovedbiblioteket to dager til ende. Foto: Foto: Maren Olava Ask Hütt.

I ukene før arrangementet gikk av stabelen arbeidet studentene med sine personlige tekster som skulle fremføres på scenen, samt ulike arbeidsoppgaver som planlegging og gjennomføring av arrangementet, markedsføring og regi i tillegg til å gi ut en antologi med tekster fra hele klassen.

Antologi Gorilla Gorilla Chinchilla
For anledningen solgte klassen antologier hvor alle studentene var representert.

– Veldig nervepirrende og veldig gøy!

Signe Elise Morthen Stenersen og Kristoffer Kringlebotn på scenen litterær salong
Signe Elise Morthen Stenersen og Kristoffer Kringlebotn på scenen.

Nervene var til å ta og føle på før studentene skulle opp på scenen. Salen var fullsatt av venner, bekjente, forelesere og folk fra bransjen. Så plutselig var det hele over. Vi kunne puste lettet ut over resultatet av de to dagene, og alle konkluderte med at det var en bra opplevelse. Ebba Schjølberg beskriver arrangementet som veldig nervepirrende, men veldig gøy.

Pernille Myrvang Bjørkum Litterær salong.
Pernille Myrvang Bjørkum på scenen.

– Det var rart å jobbe med noe så lenge, og på et øyeblikk så var alt over. All nervøsitet og sceneskrekk ble plutselig borte! forteller Pernille Myrvang Bjørkum. Therese Norum Halvorsen sier det var skikkelig gøy å se hva man kan få til når alle drar i samme retning.

– Det har vært skikkelig gøy å se folk ta ansvar, og hvor dedikerte enkelte var for at det skulle bli et bra arrangement. Og så har det vært veldig moro å jobbe så tett! Therese Norum Halvorsen var blant de som hadde hovedansvaret for markedsføringen av Litterær Salong.

Studenter holder opp plakater for Litterær salong på Deichman Hovedbiblioteket.
Foto: Maren Olava Ask Hütt.
Therese Norum Halvorsen, Ebba Schjølberg og Sebastian Graf Stenberg henger opp plakater til Litterær salong.
Therese Norum Halvorsen, Ebba Schjølberg og Sebastian Graf Stenberg jobbet med markedsføring av Litterær salong 2018. Foto: Maren Olava Ask Hütt.

– Det var skummelt å vite at vi som ansvarlige for markedsføringen var ansvarlige for om det kom folk eller ikke. Men dette ansvaret gjorde også at vi jobbet ekstra hardt og gjorde vårt beste. Til slutt ble det full sal begge dagene! Vi har også fått gode tilbakemeldinger på den grafiske profilen, noe som er veldig hyggelig å høre når man har lagt ned så mye arbeid.

Plakater Litterær salong.
Plakatene prydet bybildet. Foto: Maren Olava Ask Hütt.

Etter måneder med hardt arbeid kunne tekst og skribent-studentene feire et vel gjennomført arrangement!

Tekst og skribent 1 Westerdals Litterær salong
Tekst 1, glade og litt slitne etter vel gjennomført Litterær salong.