Et retro-postkort av Barcode med teksten "OSLO: De filmet Mammon her!"

Nå som du sikkert har søkt og venter på svar fra Høyskolen Kristiania ("høye krisser'n" på folkemunne), har nok fryktene begynt å melde seg. Frykten for å ikke komme inn, frykten for at hvis du kommer inn, kommer du ikke til å passe inn, frykten for at alt jeg sier nå, som du ikke hadde tenkt på, faktisk stemmer og nå tenker du på det og herregud herregud nei nei nei nei. Og ikke minst:

Frykten for å flytte til Oslo

Ah, Oslo. Syndens pøl. Norges loete navle. Knivstikk City. I hvert fall ifølge tanten din som var her på helgeseminar i 2008. Vi husker alle også da NRK-reporter Anders Magnus rapporterte om svenske tilstander i hovedstaden. Men før du begynner å se for deg Oslo som en megaversjon av Bråkmakergatan hvor Dunder-Karlsson og Blom forgriper seg på Krøsa-Maja og tagger "All makt åt Tengil, vår befriare" på Villa Villekulla, må du spørre deg selv: Skal du virkelig høre på ANDERS MAGNUS, en person med TO FORNAVN og INGEN ETTERNAVN? Nei. (Unntak: Billy Joel. Han kan du høre på.)

Bilde av slottet manipulert til å se ut som et gammelt postkort med teksten "The Kingly Castle of Norway is in Oslo for example"
Et annet vintage postkort jeg kjøpte som illustrerer en av mange grunner til å bo i Oslo!

Er ikke Oslo farlig, da?

Ey. Ludvig fra Flåklypa. Chill. Oslo er ålreit. Jeg har bodd her i tre år, så jeg er fortsatt relativt "ny in the by", som folk pleier å si fra nå av. Jeg flyttet hit fra Askøy. Hjemstedet til levende legender som Dagfinn Lyngbø, tegneseriefiguren Pondus og Ingrid Espelid Hovig, hvis hun fortsatt lever. Askøy er LANDET. Askøy er COUNTRYSIDE, kompis. Så det å «bo in the ‘slo», som folk pleier å si fra nå av, var en forandring. På Askøy kunne jeg se KYR KALVE fra stuevinduet. I Oslo har jeg sett ARE KALVØ én gang på butikken, som for øvrig er et argument i seg selv: Hvordan kan Oslo være farlig når bokstavelig talt ALLE KJENDISENE HAR VALGT Å BO HER??? Kjendisene! De mest dyrebare vi har her i verden! Og alle sammen bor her! Så:

Flytt!

Kom an, pinglo. Prøv å flytte til Oslo. Kom igjen. Jeg sier ikke at du alltid kommer til å føle deg like trygg i Oslo som du gjør i … jeg vet ikke, jeg … Spjelkavik. Men du kan ikke ta en bachelor i digital markedsføring i Spjelkavik! Og hvis du kan det, wow, gratulerer til Spjelkavik.

Et tullete fotofiklet bilde av Vigelandsparken med "Vigelandsparken: Ikke skummel!" i retro font
Hvis du bare skal høre på ett falskt postkort jeg har photoshoppet i år, la det bli dette!

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.