- Jeg gleder meg masse! Marine Harvest er et veldig interessant selskap, og jeg ser fram til å lære mer om bedriften, sier HR-student Katrin Kristensen.

Følte meg velkommen

Etter tre år på Høyskolen Kristiania Bergen, bytter Kristensen om ikke lenge ut skolebenken i Hansaparken til fordel for Fort William i Skottland. Der begynner hun som HR-administrator for Marine Harvest. Men dette er ikke Kristensens første møte med sjømatselskapet. Der har hun nemlig jobbet deltid siden hun hadde studiepraksis som valgfag i fjor.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på den nye utfordringen.

- Dette var noe jeg ikke så for meg noen måneder tilbake. Det har gått veldig fort. Da jeg hørte om stillingen, reiste jeg til Skottland for å gjennomføre et jobbintervju.

Påfølgende dag ringte de til Kristensen for å tilby henne stillingen. Hun fikk et godt inntrykk av Fort William under jobbintervjuet og var snar med å takke ja til tilbudet.

- Alle var så trivelige og åpne. Jeg følte meg veldig velkommen, rett og slett. Det er kjekt med nye utfordringer og lære om andre kulturer, sier Kristensen.

Nyttig

Jobbintervjuet ble, naturlig nok, gjennomført på engelsk, og skotter er ikke akkurat viden kjent for å snakke veldig forståelig. Men ifølge Kristensen gikk det overraskende bra.

Hun er selv en ringrev i engelsk etter å ha studert i USA. Hun har også brukt det som arbeidsspråk det siste året i Marine Harvest. Ifølge den ferske HR-administratoren har det vært gull verdt å ha en relevant jobb ved siden av studiene.

Når du jobber i Marine Harvest, er det ikke bare kontorjobbing. Her er Kristensen på et av de utallige anleggene til selskapet.

- I stedet for å bare observere, har jeg fått jobbe med flere selvstendige prosjekter. Det har vært veldig nyttig. Arbeidsoppgavene varierer veldig, men hovedsakelig er det forskjellige oppgaver innenfor det som inngår i et arbeidsforhold.

- Å jobbe i Marine Harvest, har hjulpet meg veldig mye. Der ser jeg hvordan ting fungerer i praksis. Det har også vært nyttig i form av at fagene på skolen gir mer mening når du kan koble det til praktiske hendelser. Ikke minst har det vært nyttig på eksamen når jeg kan bruke relevante erfaringer fra arbeidslivet som eksempler, fortsetter Kristensen.

Fornøyd med HK-studenter

Høyskolen Kristiania Bergen har, til tross for sin relativt nylige satsning på bachelorstudier, allerede rukket å etablere et godt samarbeid med Marine Harvest. Flere studenter har både hatt praksis og jobbet deltid hos selskapet. I tillegg har de ansatt flere HK-studenter rett fra skolebenken.

- Høyskolen Kristiania har studenter som er brennende interessert i HR-faget. De tar utfordringer på strak arm og bruker alle tilgjengelige kilder for å løse oppgavene de får. Vi er veldig fornøyde, sier HR-leder Marianne Wøbbekind i Marine Harvest.

Kristensen og Wøbbekind har jobbet tett det siste året, og HR-lederen sparer ikke på superlativene når hun snakker om det nyeste tilskuddet i Marine Harvest-familien.

- Jeg er utrolig imponert og stolt over at hun tar utfordringen på strak arm. Jeg er kjempefornøyd med at hun får sin første viktige jobb etter utdanningen sin, men også at vi får beholde henne i vårt selskap. Internasjonal mobilitet er noe vi setter høyt når vi rekrutterer hos oss.

- Hva er dere på jakt etter når dere ansetter?

- «Change» er en av våre verdier, og de ansatte må være endringsvillige. Både hvordan de jobber og hva de jobber med. Vi skal hele tiden utfordre det eksisterende. Når det kommer til HR, må de være nysgjerrige på mennesker, sier Wøbbekind.

Livet på HK = Bra

Noen går rett ut i jobb. Andre skal studere på prestisjeuniversiteter i London. HR-klassen til Kristensen kan skilte med svært gode resultater på Høyskolen Kristiania. Hun trekker fram miljøet som en viktig faktor.

- Vi har hatt en veldig sammensveiset klasse. Det har vært et miljø der det har vært en kultur å være på skolen. Det gjør at vi blir en del av noe og samarbeider om ting.

- Jeg er veldig fornøyd med mine tre år på Høyskolen Kristiania. Du merker at foreleserne liker yrket sitt, og mange av dem er aktive ennå med tette bånd til yrkeslivet. Livet på HK har vært veldig bra, og jeg kan absolutt anbefale en bachelor i HR- og personalledelse til andre, avslutter Kristensen.