Into Campus 2018 - Foto Brita Jerijærvi
Bilde fra Into Campus 2018. (Foto: Brita Jerijærvi)

Høyskolen Kristiania har en egen studentunion, men hva er det egentlig Studentunionen (SHK) gjør? Vi har snakket med dem, for å høre hva arbeidet i SHK innebærer.

Fra crossfit til popcorn

Hva er Studentunionen?

– Studentunionen er skolens studentforening. Vi jobber ikke med faglig utvikling, men med den sosiale utviklingen for å øke studentvelferden. I SHK har vi forskjellige utvalg som planlegger ulike aktiviteter og arrangementer. Vi har for eksempel et idrettsutvalg som planlegger ukentlige idrettsaktiviteter som fotball, håndball, crossfit og yoga.

– Vi tar imot tilbakemeldinger fra studenter hele tiden, og oppgaven til studentforeningen er å legge til rette for at det er mulig.

Hva slags type arrangementer jobber dere med?

– Det er veldig mange. Vi har forskjellige utvalg som jobber med ulike typer arrangementer. Eksempelvis Event-utvalget som arrangerer flere sosiale arrangementer i løpet av året. De står for eksempel for HK til Sjøs, en eksamensfest hvor vi inviterer studentene på båttur. Vi jobber også med karriereutvikling, der vi har Næringslivsutvalget – et utvalg som jobber for å arrangere Næringslivsdagene og andre karriererelaterte arrangementer. Vi jobber også for å få til en del lavterskeltilbud der det blant annet ikke er alkohol involvert, sier Tveito.

– Vi prøver for eksempel å arrangere SHK-kino på skolen med gratis snacks og popcorn til studentene så ofte som mulig.

Mange ulike avdelinger

Bilde av studentfest i regi av Studentunionen.
Studentunionen planlegger og gjennomfører mange ulike typer arrangementer for studenter.

Hva er deres hovedoppgaver i Studentunionen?

– Vi planlegger veldig mye. Som leder og nestleder er vi ansvarlige for at måten vi drifter organisasjonen vår på er i henhold til vedtektene og misjonsmålene våre. Målene våre er å være tilgjengelig for medlemmer, arbeide for studentpolitisk innflytelse, skape attraktive karrieremuligheter for studentene og fremme et inkluderende og sosialt studentmiljø.

– Vi har skilt ut ulike arbeidsoppgaver til egne utvalg og avdelinger, med en tydelig ansvarsfordeling, for at det vi gjør skal bli mest mulig optimalt.

Hvordan er Studentunionen i Bergen?

– SHK i Bergen er bygget opp på samme måte som den i Oslo. Vi prøver så godt det lar seg gjøre å samarbeide med Bergen om større arrangementer, som for eksempel fadderuka vår, Into Campus. Studentunionene til HK i Oslo og Bergen er to forskjellige organisasjoner, men det ligger informasjon om begge på nettsiden vår studentunionen.no.

Arbeidserfaring og større nettverk

Hvorfor bør man bli med i Studentunionen?

– For å få mye mer ut av studietiden. Man får veldig mye gratis ved å være med i SHK. Her er det muligheter for å få flere venner, et større nettverk, og samtidig lære veldig mye. Du får tatt ut det du lærer i klasserommet i praksis, og vi møter på utfordringer i SHK som vi garantert møter i arbeidslivet. Derfor er det en veldig god erfaring å sitte i SHK.

– Man utvikler seg også veldig på det personlige planet. For mange er dette den første jobben de har, og det kan være en fin forberedelse på arbeidslivet senere. Noe av det viktigste man lærer er samarbeid og hvordan en organisasjon fungerer.

– I tillegg får man relevant erfaring å vise til når man skal ut i arbeidslivet. De som produserer film eller jobber med grafisk design får for eksempel arbeidsprøver de kan vise til nye arbeidsgivere. Det samme gjelder i markedsavdelingen – hvis du får til en god avtale med sponsorer, kan du vise til det senere.

IC-gjengen smiler til kamera. Bannere på hver side. Bord foran dem.
Gjengen fra Studentunionen som arrangerer Into Campus 2019.

SJEKK UT:

Her finner du en oversikt over alle avtalene Studentunionen har som gir rabatter for studentene

Hvordan blir man med i Studentunionen?

– Vi har en rekrutteringsprosess til høsten. I dag har vi 80 ulike stillinger, og noen av stillingene ligger ute nå. Studenter ved Høyskolen Kristiania, Fagskolen Kristiania og Westerdals kan søke på inntil tre ulike stillinger i Studentunionen.

Into Campus

Studentunionen arrangerer hvert år fadderuken på Høyskolen Kristiania, Into Campus. Er du nysgjerrig på hvordan denne uka blir?

Mer info om årets oppstartsuke Finner du her
Into Campus 2018
Bilde fra Into Campus 2018. (Foto: Brita Jerijærvi)