Nettstudent (47 år) i sykepleierskjorte

Marian Hamre (47) fikk toppkarakterer på vitnemålet etter sin utdanning som helseadministrasjonssekretær hos Fagskolen Kristiania. Dette til tross for at hun lever et hektisk liv med full jobb, samboer og fritidssysler. Dette er hennes 9 grunner for at det gikk så bra.

1. Det er fleksibelt

– Jeg har alltid hatt full jobb, men det fleksible studieløpet gjorde at jeg kunne ta fagutdanningen på kveldstid. Jeg trengte ikke være borte fra jobb, og jeg kunne gjøre innleveringsoppgavene når jeg ville. Det gjorde alt veldig enkelt.

2. Spennende innleveringsoppgaver

– Selv har jeg alltid vært interessert i skriving. Vi hadde tolv innleveringsoppgaver i løpet av året. De fleste var veldig inspirerende. Jeg fikk skrivelyst, rett og slett fordi det var mye friskriving involvert – du måtte tilpasse stoffet etter egne tanker, samtidig som du hadde referanser til fagbøkene.

3. Berikende nettsamlinger

– Jeg fulgte de ukentlige nettsamlingene. Min erfaring er at det å følge forelesninger gir deg mye mer enn å sitte alene med nesen i boken. Du får også en følelse av fremdrift, og det er viktig for egen planlegging. Hopper du over, kan det også resultere i store skippertak med innleveringer.

4. Flinke lærere

– Vår lærer, Stig, hadde gode formidlingsevner. Han forklarte alt fagstoff på en levende og interessant måte, og fulgte alltid opp chatmeldingene som kom i nettsamlingene uten å avbryte den røde tråden.

5. God oppfølging

– Enten jeg snakket med administrasjon eller lærer, fikk jeg en grundig og kjapp tilbakemelding. Jeg følte at det var god service og mye vennlighet hos alle sammen, selv uten å ha møtt noen fysisk. Jeg fikk alltid inntrykk av at de var der for meg og brydde seg om meg.

6. Studiet gir arbeidslyst

– Jeg fikk rett og slett blod på tann av studiene. Jeg følte jeg fikk mer innsikt og forståelse for driften gjennom flere av kapitlene med HMS, møtevirksomhet og personalpolitikk. De glemte heller ikke den etiske og juridiske biten av pasientoppfølging. Det er pasienten vi er her for, og pasienten bør være i fokus i alt vi gjør.

7. Perfekt for deg med gode rutiner

– Nettstudier gir deg mer fleksibilitet, men det krever også mer når det kommer til struktur og planlegging. Har du gode rutiner, er det helt perfekt. Hvis du for eksempel ikke rekker nettsamlingene, kan du alltids se dem senere i opptak. Det viktigste er å følge med.

8. Hjelper deg i tidsklemma

– Du disponerer tiden du bruker selv og har ingen reisevei, noe som gjør at studiene fint kan kombineres med jobb. Perfekt for deg som for eksempel vil etterutdanne deg.

9. Synliggjør kompetansen din

– Studiet baserer seg på at du er autorisert helsesekretær fra før. Jeg synes vår yrkesgruppe ofte blir glemt blant universitetsutdannede leger og sykepleiere – vi har en viktig støttefunksjon for dem, og studier som disse gjør at vi ikke blir glemt. Jeg råder alle helsesekretærer til å være aktive, og være stolte av fagkunnskapen vi har. Vær gjerne organisert, og jobb for å heve kompetansen innen yrket ditt!

Vurderer du å ta utdanning som helseadministrasjonssekretær? Les mer om utdanningen