Bilde av husene på bryggen i Bergen.

Kystbyen er ikke bare en av de vakreste byene i Norge, men også en av de beste studentbyene. Campusene er sentrumsnære som gjør at du alltid befinner deg nærme konsertene, shoppingen, treningssentrene og studiekameratene dine.

Bilde av utsikten fra Fløyen.

Byen mellom de syv fjell byr på flott natur. Fløyen er perfekt for rolige turer. Blir denne utfordringen for liten, kan du prøve de 800 trappetrinnene opp Stoltzen eller de 1400 trappetrinnene opp Ulriken. 

Bykjernen – hele byens møtepunkt

Har du ikke sett Den blå steinen i løpet av fadderuken? Da burde du ta turen snarest. Det er nemlig det viktigste møtepunktet i hele Hansabyen, også for alle tinderdatene.

Er du interessert i dramatikk og kultur kan du bevege deg videre opp mot den Nasjonale scene, som er Norges eldste teater. På solfylte dager finnes det heller ikke noe bedre enn å ta en is eller øl på Bryggen. 

Typiske myter om Vestlandets hovedstad

"Bergensere er selvsikre og brautende"

Det hevdes at byens innbyggere er høylytte, og det hører til historien at bergensere er av det patriotiske slaget. Myten om høylytte bergensere er derimot kun delvis sann. 

Bilde av noen hus i Bergen. Det ligger brostein på bakken.

"Byens gater består kun av brostein"

De sjarmerende og sensasjonelle brosteinsbelagte gater og trange smaug er typisk Bergen. Myten kan derfor anses som sann, og det er ikke i negativ forstand! Det skal derimot sies at byens jenter og damer ikke foretrekker stiletter som skovalg.

"Fløyen er byens stolthet"

«Fløyfjellet», eller «Fløyen», som flere kjenner til - er en populær destinasjon for innbyggere og besøkende. En liten motbakke opp fra bysentrum får man oppleve en av byens beste utsiktspunkter, men byens stolthet er ikke bare fløyen. Byfjellene, som består av syv fjell på hver sin ende av byen, er en favoritt – helt på høyde med Brann, Bryggen og Fisketorget.

"Det regner alltid i Bergen"

Dette er kanskje den mest kjente myten om Bergen – den uendelige nedbøren. Men visste du at hittil i 2018 har Oslo hatt flere nedbørsdager enn Bergen, i følge YR? Tygg litt på den, mens du ser for deg den solfylte våren sittende på en uterestaurant på Bryggen, eller i parken med engangsgrill, musikk og øl. Med sjarm, ydmykhet og stolthet kan vi si at Bergen kan "regnes med" ?

IntocampusBergen2016
Klar for fadderuke i Bergen?

Ok, det regner litt da...

Selv om yr.no beviser en sannhet, så har vi kanskje regn litt oftere enn i Oslo. Er det ikke slitsom? Nei, ikke med en paraply tilgjengelig 24-7, og det har vi alltid her. Det skal også sies at en regnværsdag er utmerket til å finne på hyggelige ting.

Så gjør det: Studer i Bergen

rekord+test

  • Campus i Oslo avbildet

    Rekordhøye søkertall

    Da søknadsfristen for høyere utdanning gikk ut, hadde vi slått alle rekorder. Nærmere 11.000 søknader gjør at vi nå har tatt et stort steg i retning av å bli Norges første private universitet.
  • Usikker på hva du vil studere?

    Da kan du få litt hjelp her. Ta vår lille, uhøytidelige test på bare noen få minutter.