Studentblogger. Selfie.
Evig student? Jeg har en bachelor i grafisk design fra Høyskolen Kristiania og går nå tekst og skribent på Westerdals.

Da jeg flyttet til Oslo for å studere som 19-åring var jeg helt sikker på to ting. Det var SYKT KULT å bo i Oslo, og jeg skulle bli grafisk designer. Men i løpet av andre året på grafisk design-utdanningen merket jeg: Shit, jeg savner å skrive! Hva skulle jeg gjøre nå?

Skulle jeg virkelig droppe ut?

For min del var det ikke slik at jeg merket studiet var feil valg i løpet av den første måneden. Jeg likte (og liker) fremdeles grafisk design. Likevel måtte jeg innrømme for meg selv at en tekstutdanning ville være et enda bedre valg. Skulle jeg virkelig droppe ut?

I ain't no quitter

Jeg bestemte meg for å fortsette studiet, og stod overfor en haug av valgmuligheter det siste året. Skulle jeg prøve meg i en jobb som designer? Burde jeg flytte hjem og jobbe, mens jeg brukte litt mer tid på å bestemme meg? Var det aktuelt å ta en master i utlandet? Eller skulle jeg begynne på en ny bachelorgrad?

Evig student? Student lurer på hva hun skal gjøre etter endt bachelor
Hva skulle jeg gjøre? (Etter dette mesterverket å dømme: tydeligvis ikke jobbe som grafisk designer).

Selv med en liten frykt for å bli stemplet som "evig student" endte det med at jeg skrev opptaksprøver til tekst og skribent, samtidig som jeg skrev en bacheloroppgave. (Anbefales ikke, men det er en annen historie).

Jeg kom inn!

17. mai hadde nettopp blitt tilbragt i joggebukse, med macen på fanget. Da er ikke akkurat enda en bacheloroppgave noe som frister, men hey, man glemmer sånt ganske fort. Let´s do this! Jeg hadde en "nå eller aldri"-følelse da jeg søkte meg inn på nytt studie. Heldigvis kunne jeg puste lettet ut, etter å ha sjekket Studentweb 7. juli (nye studenter kan bare glede seg til å kjenne på følelsen av hjertet, som forsøker å hoppe ut av brystet, mens nettsiden laster inn svaret på fremtiden). Så med min nye bachelorgrad i hånden gjorde jeg meg klar for et nytt studie. Tre nye år, med helt nye mennesker (jeg håpte virkelig at noen av dem var like gamle som meg, og ikke tre år yngre).

Mac, notatblokk, roser og penn.
Hva skulle man gjort uten notatblokker med motiverende quotes?

"Men var ikke du ferdig med studier da?"

Åh, som jeg hater dette spørsmålet. De over femti ser litt tvilsomme ut når jeg forteller at jeg begynte på nytt. Blant jevnaldrende virker det som om oppfatningen er en helt annen: Jeg kjenner en god del som er i gang med, eller skal begynne på sin andre bachelor. Vet til og med om noen som har tatt flere enn det og!

Det er vanskelig å vite om det man ønsket å gjøre da man gikk ut fra videregående - er det man ønsker å gjøre fem år senere.

Det er vanskelig å vite om det man ønsket å gjøre da man gikk ut fra videregående er det man ønsker å gjøre fem år senere. Eller ti år senere. Man må bare gjøre det man selv føler er riktig valg. Og det trenger ikke å bety at man er en evig student av den grunn.

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.