Go to main content
Bilde av studentblogger Jakob Skjelbred som leser og holder frem kalkulator hvor det står "hjelp".

For litt siden skrev jeg om hvordan du kan lykkes bedre som skippertaksstudentNå presenterer jeg snarveiene til å bestå eksamen - uten å lese et ord!

Høres det for godt ut til å være sant? Kors på halsen og ti kniver i hjertet: Dette er like legit TV Shop.

Bilde av TV-reklame hvor de beste studieteknikkene selges.
Ta kontakt for å få de mest effektive studieteknikkene tilsendt i posten - helt kostnadsfritt!*

Slik består du eksamen uten å lese et ord:

 • Bruk Lynda istedenfor å lese pensum. Her ligger det massevis av undervisningsfilmer innenfor forskjellige fag, og du får gratis tilgang til alt i en 30 dagers prøveperiode.
 • Hvis registrering og prøveperioder høres litt for omfattende ut, kan du heller prøve YouTube! Denne er kanskje mer ukjent for de fleste foreløpig, men jeg tipper YouTube har potensiale til å bli stort i fremtiden en gang.
 • Når du ser undervisningsfilmer på nett: Speed gjerne opp til dobbel hastighet, så går det fortere unna.
 • Husk at det ALLTID er lov å koble av med filmer som denne:
Jeg er villig til å ofre mye for eksamen - men filmer av albinohunder kledd opp i rosa dykkerbriller kan ingen ta fra meg, selv i eksamenstiden. Skjermdump hentet fra Youtube.

Er du av typen som bare utsetter eksamenslesingen (lyttingen) uansett, burde du lese listen under her! 

Studieteknikkene for den kreative:

 • Kopier inn pensum i Google Translate og få Google Translate-stemmen til å lese opp pensum for deg. Hun uttaler så mange ord feil, at du faktisk husker hva hun sier.
 • Ta lydopptak av deg selv som leser opp pensum, og spill av opptaket mens du sover. Forhåpentligvis snapper underbevisstheten opp noe informasjon mens du er i drømmeland. Dette prøvde jeg selv på videregående en gang (vel å merke med middels hell, da det ga meg en falsk trygghet fordi jeg trodde jeg kunne mer enn jeg faktisk kunne).
 • Omformuler pensumet ditt til å høres ut som et problem, og send det inn til et radioprogram (for eksempel Lørdagsrådet eller Juntafil). Forhåpentligvis leser de opp hele pensumet ditt høyt på radio. Så er det bare å laste ned podcasten og høre sendingen på repeat!
Bilde av Google Translate-nettsiden med pensumtekst om Napoleon kopiert inn i tekstfeltet.
La deg forføre av stemmen til Google Translate-dama mens hun lærer deg alt du trenger til eksamen ❤

Og til slutt presenterer jeg innleggets siste tipsliste. Kanskje ikke noe som anbefales om du ønsker deg gode venner og et godt klassemiljø...

Studieteknikkene for den skamløse:

 • Lån notater av noen i klassen (du blir ikke populær av dette, men dette er ikke en guide til Hvordan bli en populær student. Den oppskriften kommer senere).
 • Eventuelt, hvis de i klassen nekter å dele notatene sine med deg: Knips bilder av skjermen til sidemannen i forelesningen (helst en du ikke kjenner så godt - og uten at noen legger merke til det, så klart).
 • Bytt identitet med din eneggede tvilling, og få ham eller henne til å ta eksamen for deg.
 • Hvis du ikke har det fra før av: Skaff deg en enegget tvilling. Eventuelt pollenallergi, da det kan gi grunnlag for tilrettelegging av eksamen.
Bilde av tvillinger som ligger ved siden av hverandre.
Tvillingteknikken krever kanskje mer jobb enn den er verdt?
Lykke til! Og husk: Om du følger noen av tipsene, er det på eget ansvar.
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.