Det hele ble kickstartet med foredrag av Erik Solér onsdag formiddag og hans foredrag «Hvordan lykkes i å bygge den karrieren du ønsker deg!»

Erik Solér

Hvordan gjør du dette, Solér?

– Ikke vær passasjer i eget jobbliv! Bygg opp et godt nettverk av mennesker du kunne tenke deg å jobbe med og tenk gjennom hvor det er lurt å ta seg sommerjobb, internship og lignende for senere jobb, sier fotballprofilen under besøket sitt i Bergen. 

– Jeg tror det er kjempeviktig med tre ting, forstå markedet du vil inn i, vit hvem du er og vit hva du vil. Da er det lettere å bygge den karrieren man selv ønsker, fortsetter han.

Fornøyde studenter

Alexandria Nakpil Følsvik, student på Bachelor i hotelledelse, var til stede under foredraget til Solèr.

– Jeg synes det var veldig motiverende og synes jeg fikk mye utbytte av det. Jeg var også innom flere av bedriftsstandene. Det er en fin mulighet for nettverksbygging med tanke på jobb etter studiet, for da er det er fint å ha samtaler å referere til. Av bedriftene som var til stede, var Marin Harvest, Manpower, Magic hotels og Radisson de mest besøkte. Fra Marine Harvest var blant annet våre egne praksisstudenter Edvard Båtnes Molvær og Mathea Noteng på stand.

Slik var stemningen på bedriftsstand:

Dag Ottos beste tips

Onsdag ble avsluttet med foredrag av Dag Otto Lauritzen. Han snakket til proppfullt auditorium om hvordan man skal stå på i motbakke. Dette gjorde han med eksempler fra eget liv. Det sterkeste av dem var kanskje hvordan han ble verdensmester på sykkel kun få år etter å ha knust lår, legg og kneskål i en fallskjermulykke.

Hvis du skulle kommet med ett tips til å lykkes, hva skulle det vært?

Har du andre tips til hvordan man kan jobbe for å lykkes?

– Man må jobbe på lag. Ved å jobbe sammen med noen, kommer man alltid lengre og det er enklere å jobbe sammen med noen enn å jobbe alene. I tillegg er nederlagene mindre hvis man er sammen om dem. Martine Lødding, student på Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling, synes foredraget var utrolig bra.

- Foredraget hans traff meg skikkelig. Det er fint å høre solskinnshistorier fra noen som virkelig har hatt en lang veg å gå. I tillegg poengterte han at det er viktig å trives med det man gjør, bytt jobb eller studium hvis du ikke trives. Det er jeg veldig enig i, så det var fint å høre han si det. Mange kjenner nok Lauritzen fra Huskestue på TV 2, men ifølge han selv er han ikke så dum som programmet skal ha det til. Dagen ble avsluttet med selfier med Dag Otto, noe mange studenter benyttet seg av. Blant annet Martine.

Har du andre tips til hvordan man kan jobbe for å lykkes?

– Man må jobbe på lag. Ved å jobbe sammen med noen, kommer man alltid lengre og det er enklere å jobbe sammen med noen enn å jobbe alene. I tillegg er nederlagene mindre hvis man er sammen om dem. Martine Lødding, student på Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling, synes foredraget var utrolig bra.

- Foredraget hans traff meg skikkelig. Det er fint å høre solskinnshistorier fra noen som virkelig har hatt en lang veg å gå. I tillegg poengterte han at det er viktig å trives med det man gjør, bytt jobb eller studium hvis du ikke trives. Det er jeg veldig enig i, så det var fint å høre han si det. Mange kjenner nok Lauritzen fra Huskestue på TV 2, men ifølge han selv er han ikke så dum som programmet skal ha det til. Dagen ble avsluttet med selfier med Dag Otto, noe mange studenter benyttet seg av. Blant annet Martine.

Torsdag 18.03 - Dag to

Torsdag var det duket for enda en bra karrieredag med foredrag fra både Jan-Erik «Janne» Hauer Arhus og Erik Thorstvedt, ballongslipp og nye bedriftsstands, i tillegg til frokost fra Kavli. Jan-Erik «Janne» Hauer Arhus, daglig leder hos klesbutikken Regn, holdt foredrag om digital tilstedeværelse innenfor varehandel. Studentene fikk et innblikk i hva som skal til for å ha en suksessfull business online og hvorfor det er mer lønnsomt med online markedsføring. Ved bruk av eksempler fra egen bedrift, ble det et svært interessant foredrag.

– Før i tiden tjente du penger hvis butikken din lå på Torgalmenningen. Dette fordi man hadde mye drop in og det var her folk var. I dag er folk på internett og googler gjerne før man skal kjøpe noe. Skal man bli handlet hos, må man ligge høyt oppe her. Derfor er det viktig med digital tilstedeværelse, samt bruke litt penger på digital markedsføring.

Hvordan imøtekomme mennesker

Erik Thorstvedt, tidligere fotballproff og trener, holdt foredrag om motivasjon og vinnerkultur. Hans hovedbudskap var fellesskap og hvor viktig det er for å vinne. Norges kanskje beste keeper gjennom tidene har tidligere vært trener for fotballaget Tufte IL som gikk på TVNorge i 2005.

«Hver gang man møter et nytt menneske er man med på å trekke det litt opp, eller litt ned. Tenk på det neste gang du møter noen» var noe av budskapet Thorstvedt ville trekke frem.

Fornøyd sjef

Marte Sveinsvoll er leder av karrieredagene 2018 og studerer HR her på høyskolen. Hun hadde følgende å si om dagene.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan dagene har gått. Alle foredragene har vært relevante og ting har gått etter planen.

– For min del var høydepunktet Dag Otto. Han klarte å fortelle om hvordan oppturene hadde vært etter å ha vært langt nede og hvordan man skal gripe dagen på best mulig måte for å nå målene sine. Han var veldig engasjerende å høre på. 

 Tekst: Martine Lødding - studentambassadør i Bergen