En mann som leser en bok med teksten: Tre tips til bacheloren (i bokformat).

Bachelor kan være mye mer enn en stressende lekse. Bruker du tiden godt og rett, kan bachelorperioden din bli «chill af» (treffer jeg målgruppen nå?) og åpne for mange muligheter.

Bare velg en problemstilling tilpasset livet ditt og fortsett slik som du ellers ville gjort.

Bachelor som springbrett

En god bachelor kan føre til både fast money og fast jobb. Et eksempel er en kompis av meg – la oss kalle ham Martin, fordi han heter det. Martin gikk ut av Art Direction på Westerdals for noen år siden, og skrev bachelor med en kompis. Oppgaven deres – en case de allerede hadde jobbet med ved siden av studiene – endte opp med å vinne sølv i Gullblyanten, tre internasjonale priser (én australsk, to newyorkske), samt Max Marketing Mix' studentpris og en striesekk med dollartegn på. Ok, ikke det siste der, men det kunne like gjerne vært det, for studentprisen kom med en sjekk på 10 000 kroner. Pengene brukte de på Maaemo, hvor de delte en forrett og nøt et herlig glass vann. Nå jobber både Martin og makkeren i Good Morning, og gjorde nylig noe av det feteste jeg har sett: Det trojanske ølet.

Heder og ære – check. Rikdom – check (bokstavelig talt en sjekk). Fast jobb – chickity-check yourself before you wrickity-wreck yourself.

Fullfør fritidsprosjektet ditt

Alle har et drømmeprosjekt det bare aldri er tid til. Enten det er hektisk på jobben, eller at du har skaffet deg en gratismåned med Viaplay og har elleve sesonger av Frasier å komme deg gjennom – tiden strekker bare ikke til. Spesielt når siste semester kommer, og du har tre hele måneder hvor du ikke kan fokusere på annet enn bacheloren. Da kan du i hvert fall ikke jobbe med hobbyprosjektet ditt. ELLER???? ELLER KAN DU KANSKJE DET??? KAN DU KANSKJE DET KANSKJE???? Du skjønner hvor jeg vil. Til Hawaii, men også til konklusjonen om at bachelorperioden er en PERFEKT mulighet til å endelig fokusere hundre prosent på å produsere ditt passion project.

En hånd skriver "Mitt drømmeprosjekt" i en notatbok. Saken handler om hvordan man kan skrive bachelor om drømmeprosjektet sitt.

Jobb med hobbyen din

Ok da, ikke ALLE har et drømmeprosjekt. Følte du deg utelatt da jeg sa det i sted? Slapp av. Om du ikke har et drømmeprosjekt du fantaserer om å endelig kunne vie tiden din til, kan du fortsatt dra goder av bachelorperioden. Bare velg en problemstilling tilpasset livet ditt, og fortsett slik som du ellers ville gjort. De Frasier-sesongene du ville se? Pensum. Syden-svippen du hadde tenkt deg på? Studietur. Ta noen pils i kveld? Empiriske undersøkelser, baby.

Skjermbilde av skrivebord med tre faner oppe: En Frasier-episode, norwegian.com og et Word-dokument med en bacheloroppgave om Frasier.
Holder til en C det der.

Og husk: Den eneste karakteren  som virkelig betyr noe, er karakteren Niles fra Frasier