Som student er du allerede i gang med å sikre deg den viktigste kvalifikasjonen som kreves for å få drømmejobben – nemlig en relevant utdanning.

Men skal du skille deg ut i søknadsbunken, enten for å finne en relevant deltidsjobb eller fulltidsjobb, gjelder det å ha noe ekstra å vise til.

Spørsmålet er hva?

Her kommer noen tips for å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet:

Bilde viser at to personer tar hverandre i hånden. Formidler at en person har fått en ny jobb.
  • Tilpass CV-en din. Hva er viktig å vektlegge, akkurat for den stillingen du velger å søke på? En generell CV gir økt sjanse for å ikke bli lagt merke til. Kanskje flyttes CV-en din direkte over i ”nei-bunken”, kun fordi den er masseprodusert og lik alt annet!
  • Fokuser på konkrete resultater eller erfaringer. Dette gjør deg mer troverdig!
  • Bruk nøkkelord og nøkkelkompetanse når du beskriver deg selv. Dette gjelder både på CV, søknad og LinkedIn.
  • Smell i gang! Hvorfor skal arbeidsgiver velge akkurat deg? Fokuser på fremtiden, hva som kommer til å skje dersom du blir ansatt. Skriv litt om hva du kan tilføre.
  • Forklar hvorfor du søker på akkurat denne jobben.
  • Bygg nettverk og relasjoner. Ta kontakt og oppsøk bedrifter som er relevante for deg, og vis at du er interessert i å jobbe akkurat der.
  • Følg punktene over, og husk at du garantert har flere av de personlige egenskapene som arbeidsgiveren etterspør!
Bilde viser en mac, og hånden til en person som skriver på den.

Skryt rekker ikke til

Både før og under intervjuet kan man skryte på seg de flotteste egenskaper, men det holder faktisk ikke... For å bli mer attraktiv i prosessen bør du kunne bygge opp under påstandene dine, gjerne med konkrete eksempler. Jo mer konkrete disse eksemplene er, jo bedre. Dette kan være viktig lærdom du har gjort deg under en tidligere jobb, et frivillig verv, et arrangement eller liknende.

Gjør eksemplene relevante for den konkrete stillingen du søker.

All erfaring er god erfaring!

Det er flott om man har direkte relevant arbeidserfaring, men annen arbeidserfaring kan faktisk være like viktig. Som student er det din egen oppgave å gjøre alle tidligere jobberfaringer relevante, og videre klare å formidle hva du har lært og hva du faktisk kan. Det gjelder å relatere erfaringen til de kvalifikasjonene som arbeidsgiveren etterspør. Har du skrevet en bacheloroppgave, så har du erfaring fra et prosjekt for eksempel.

Mange lapper der det står motiverende og inspirerende ord som "lag", "suksess" eller "mål".

I en artikkel fra studenttorget.no deler Petter Stordalen sitt beste karrieretips: ”Det handler om å tørre å være annerledes. Måk til, gjør feil, quit more often. Det er slik man lærer seg å bli bedre.

Tekst: Line Hobbesland
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.