pop - Audun Molde med ny bok om popmusikk
Publisert 14. mars 2018

​Boken tar for seg popmusikkens historie gjennom 200 år, fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri. Boken forteller om immigrasjon, slavehandel, urbanisering, kriger og revolusjoner. Om segregering, klasseskiller, kjønnsforskjeller, religion, rase, smak, rikdom og fattigdom, høyt og lavt. Om de folkekjære underholderne, og om de som gjorde popmusikk til en kunstform. Om innovatører og oppfinnere. Om rebeller og tradisjonsbærere. Om utviklingen og opprinnelsen til de ulike sjangrene, fra vårt århundre og helt tilbake til den industrielle revolusjon. Om visjonære idéer og lykkelige tilfeldigheter. Om inspirasjon og om hvordan kulturuttrykk ofte finner helt uventede veier.

​En historie om popmusikken

Dette er en historie kronologisk fortalt i real time om popmusikken og om skaperne av den; fagfolk, arbeidsfolk, forretningsfolk, kolleger, rivaler, håndverkere, kunstnere, stjerner, ikoner. Kvinner og menn som har skrevet, produsert, sunget, spilt og solgt sanger som har påvirket mennesker over hele verden.​ ​Boken er nå i salg på Ark, Platekompaniet, bokhandlere og nettbutikker.

Om Molde

Audun Molde er musikkviter og faglig studieleder på Bachelor i populærmusikk. Molde er førstelektor med hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, to andre grunnfag (cand.philol.) samt tilleggsutdanning i kultur- og ledelsesfag, pedagogikk og entreprenørskap. Audun Molde har skrevet flere andre bøker om musikk, blant annet «Akkordboka», «Ekko» og «WOW! Populærmusikkens historie»