Kajus Jalnionis studerer VFX på Høyskolen Kristiania

Hvorfor valgte du å studere Visual Effects (VFX)?

– Jeg er veldig glad i film, så å få en sjanse å lære om VFX er utrolig kult. Jeg liker å jobbe med tegning, foto, stills, så jeg tenkte å ta det til neste nivå ved å gå på VFX-linja.

Hva lærer du på studiet?

– Compositing er fokus i studiet, men vi driver med mye annet også, som 3D, fotografi, storyboards, farge og design er bare noen av det vi driver med.

Beskriv en typisk uke?

– Typisk uke for meg akkurat nå er arbeid med 3D og fotografi, men jeg liker å tegne storyboards hvis jeg har litt ekstra tid til det. Det er mye arbeid, med forskjellige emner, så man må være ganske tålmodig.

Hva liker du best ved studiet?

– Jeg liker hvor flinke og motiverende forelesere til de forskjellige emnene er, det hjelper utrolig mye. Hvis det er noe man sliter med, så er de der til å hjelpe. I tillegg liker jeg alle de spennende emnene vi går gjennom.

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig utdannet?

– Det er jeg ikke helt sikker på, jeg har lyst å drive med compositing, men jeg liker å drive med storyboards og 3D. Siden jeg går førsteåret driver jeg fortsatt å eksperimenterer, men jeg er ganske sikker på at jeg vil drive med noe innenfor VFX.

Har du noen tips til dem som vurderer å studere Visual Effects?

– Vær klar til å jobbe mye! Linje tilbyr veldig gode ressurser, alt fra industri software til flinke forelesere, så det er bare å nytte sjansen. Fra personlig erfaring, så kan jeg si at VFX-arbeid er ganske avhengighetsskapende, så ikke bli overrasket når en god del av dagen går til VFX. Hvis man er interessert i visuell arbeid, så anbefaler jeg VFX-linja sterkt.