Foto av Karen Holta, avbildet foran Vågen i Bergen sentrum.

I 2018 søkte 14.000 studenter på mastergraden «Organisational Behavior» på The London School of Economics and Political Science (LSE). Karen Holta fra Høyskolen Kristiania i Bergen var en av få som fikk plass.

– Da jeg fikk beskjeden om at jeg hadde fått plass var jeg i sjokk. Jeg trodde noen tullet med meg, forteller HR og personalledelsesstudenten entusiastisk.

– God støtte fra medstudenter og forelesere  

Karen forteller at masterplassen på LSE ikke hadde vært mulig uten den gode støtten hun har fått i løpet av studietiden på Høyskolen Kristiania.

– Hver gang jeg har lurt på noe har foreleserne tatt meg imot med åpne armer. Det er synlig at de virkelig har lyst til at studentene skal lykkes og lære noe. 

Takknemligheten Karen har for sine medstudenter er også stor.  

– Her vil alle deg vel. Vi har støttet hverandre og hjulpet hverandre frem. Jeg er så glad for at jeg valgte å studere på Høyskolen Kristiania.  

Spennende utdanningsreise  

Karen forteller at veien fra Jæren til prestisjeuniversitetet har vært innholdsrik og spennende. 

–For noen år tilbake visste jeg ikke hva jeg skulle studere. Jeg endte opp med å søke på HR- og personalledelse. Skal jeg være helt ærlig så visste jeg ikke helt hva det gikk i. Men, jeg er utrolig fornøyd med valget.

I løpet av studietiden på Høyskolen Kristiania har Karen rukket å tilegne seg en god del kunnskap. Hun har blant annet engasjert seg i ulike verv, og vært i praksis hos Sparebanken Vest.  

– Jeg har stått på og jobbet hardt. Grunnen til at jeg har vært så engasjert er fordi interessen trivselen har vært på plass.   

Godt forberedt til master  

Karen er ikke den første fra Høyskolen Kristiania i Bergen som har studert inn på LSE. Ida Lien Samuelsen, tidligere student på bachelor i HR- og personalledelse, kom inn på mastergraden «Human Resources and Organisations» i 2016. 

– Jeg forventet ikke å komme inn i det hele tatt. Det viser at det er mulig så lenge du prøver, sier Ida.

Ida forteller at hun følte seg godt forberedt til mastergraden etter tre år på Høyskolen Kristiania. 

– Både Høyskolen Kristiania og LSE har fokus på å lære bort fagene med en praktisk tilnærming.  

Anbefaler andre å gjøre det samme  

I Storbritannia er mastergradene ofte kortere enn vanlig. På LSE varer de fleste mastergrader i ett år. 

– Det var krevende, men utrolig innholdsrikt og spennende. Jeg lærte mye, og likte meg godt i byen. Jeg anbefaler alle å gjøre det samme, avslutter Ida.