Høyskolen Kristiania Bergen
Mitt navn er Edvard Båtnes Molvær. Jeg studerer HR og personalledelse, andre året. Ved siden av studiene jobber jeg som studentambassadør og studentblogger for Høyskolen Kristiania Bergen

For en stund tilbake stod jeg overfor et valg jeg trodde var enkelt, men som viste seg å være vanskeligere enn som så. Jeg fikk muligheten til å påvirke hvordan vårens studiehverdag skal se ut for min egen del!

Som sagt står vi overfor utallige valg - én ting er å velge riktig studium, men en annen ting er å velge mellom studiepraksis og det valgfaget du vil fordype deg i etter en liten stund ut i studietiden. Ved de fleste av studiene våre får du nemlig muligheten til å velge mellom utveksling, valgfag eller praksis for fjerde semester. For min del stod valget mellom valgfag eller studiepraksis i en bedrift, og jeg endte vel relativt fort på beslutningen om at studiepraksis var det riktige for meg. Nå har valget blitt til en realitet. Jeg skal ut i voksenlivet og jobbe fulltid for Marine Harvest i åtte uker – dette som en del av utdanningen!  

Men hvorfor var studiepraksis det riktige valget?

Vel, det finnes mange ulike grunner til at jeg ville ut i praksis. Først og fremst var det betryggende at skolen stod ansvarlig for å finne en bedrift slik jeg får en best mulig praksisperiode. Videre ønsker jeg å få en smakebit på hvordan all teori vi lærer om, faktisk fungerer og henger sammen med praksis. I tillegg stod relevant arbeidserfaring høyt på listen slik jeg stiller sterkere på et jobbmarked etter endt utdanning. Jeg ville også utfordre meg selv i nye og ukjente omgivelser for å utvikle meg både faglig og personlig. Målet er å bli en bedre versjon av meg selv!

oppgaveskriving

Fordelene med studiepraksis er veldig lik grunnene til valget, men hva med ulempene? Det kan det nevnes at studiepraksis ikke er lønnet, men jeg har heldigvis Lånekassen i ryggen. I tillegg må jeg stå opp mye tidligere enn vanlig, og det gode sosiale samholdet som er på skolen, bortfaller for en liten periode. Fordelene veier uansett, i mine øyne, mye tyngre enn ulempene! Og kjære leser, du står overfor valg du også – mitt tips er å følge drømmene dine og gjør det beste ut av det! Vi har alle så mye potensial i oss.