Go to main content
Bilde av kladdebok.
Googler du bransjenær kommer Westerdals opp på toppen. Det er ikke tilfeldig ass.

Ikke for å si noe slemt om andre utdanningsorganer, men i løpet av min (noe korte) fartstid som student ved universitet hadde vi ett bransjebesøk. Det er kanskje det kjedeligste jeg noen gang har vært på. Ei helt ukjent dame som jobbet med noe svært lite relevant for studiet. Derfor er det gøy å være elev på det jeg virkelig tror må være landets mest bransjenære høyskole nå.

Hvis Norges mest bransjenære høyskole skulle kåres - tror jeg seieren hadde gått til Westerdals, ganske så fort.
Bilde av Westerdals, campus Vulkan. Er det Norges mest bransjenære høyskole?

Skolebesøkene på vår bransjenære høyskole

Jeg går på tekst- og skribentlinja, og har for tiden undervisning om kunstorienterte tekster. Det vil si at vi skriver mye skjønnlitterært og kreativt, og da begynner man selvsagt å lure litt på hvor mye som eeegentlig skal til for at et forlag blir interessert i akkurat den teksten man selv har skrevet.

Uka med forfatterbesøkene har for meg vært den mest motiverende på studiet så langt!

Hvem er vel bedre til å svare på det, enn de som har vært gjennom hele prosessen selv? I løpet av én uke hadde vi besøk av forfatterne Helga Flatland (Bli hvis du kan. Reis hvis du må-triologien), Maria Navarro Skaranger (Alle utlendinger har lukka gardiner), og Gine Cornelia Pedersen (Null og Kjærlighetshistorie (+ skuespiller i Unge Lovende)).

På bildet ser man en åpen bok. Boken ligger i et lyst rom. Det er ingen personer på bildet.

Uka med forfatterbesøkene har for meg vært den mest motiverende på studiet så langt. Selv om jeg ikke engang har planer om å gi ut bok.

Det å møte noen fra bransjen er likevel skikkelig spennende. Det sier noe om hvor vi faktisk kan ende opp om noen år.

Les også: Slik blir det gøy å søke jobb! 

Blir Britney Spears neste?

Og nettopp det her med bransjenærhet er ikke eksklusivt for tekstlinja alene. Alle linjene får jobbe tett på sin bransje, enten det gjelder å lage en ny app-løsning for en av Norges største banker, eller å bare få møte Hon Der Gabrielle slik musikkproduksjonslinjene (musikkproduksjon + låtskriving og produksjon) fikk forrige uke! Det var det jeg sa! HK må være landets mest bransjenære høyskole! 

Det kan bli spennende å se hvem som kommer på besøk neste gang. Jeg krysser fingrene for Britney b*tch.

Hvordan føltes det den gangen ”Ring meg” tok helt av? Eller da ”Fem fine frøkner” ble den uoffisielle SKAM-låta over hele verden? Hvordan var det å gjøre comeback etter tre år uten å gi ut noe? Og ikke minst:

Hvordan blir man en hitmaskin ala Gabrielle?

Bilde av Gabrielle på Westerdals.

Alt dette og mer til kunne musikkstudentene få spørre bergenspop-dronninga om selv da hun kom på hemmelig besøk på skolen. Tidligere har de også hatt besøk av Sissel Kyrkjebø og Daniel Kvammen, så det kan jo bli spennende å se hvem som kommer på besøk neste gang. (Jeg krysser fingrene for Britney b*tch, i så fall sniker jeg meg inn i forelesningen jeg også!).

Tekst av: Maren Olava Ask Hütt

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.