Go to main content
Synger du i dusjen? Kom på audisjen!Synger du i dusjen? Kom på audisjen!
Innholdsprodusent: Mike Torsvik Johansen

Folkens.

Dere kjenner meg. Jeg er en giver. Jeg gir. Blod, råd, lusinger … Å gi ligger i min natur. Det eneste jeg ikke gir … er beng. Jeg bryr meg om dere, baby!

Derfor skal jeg nå gi dere – uten kostnad – mine løsninger på noen av årets opptaksprøver. De kan du bruke til inspirasjon, eller beint fram bare bruke. Jeg går allerede på skolen, jeg har ikke bruk for dem.

Studieprogram: Retail Design

Oppgave: Lag en utstilling i et kjøpesenter for å fremme salget av Nike-sko.

Løsning: Begynn med å tenke: Hva er det jeg, som forbruker, er ute etter i en sko? For meg personlig er det tre ting: Kvalitet, stil, komfort. Akkurat når det gjelder Nike, er det også viktig for meg at det ikke uttales «naik», men «naiki». Med utgangspunkt i konsumentens behov, har jeg utformet denne kampanjen:

Denne treffer selvsagt ikke alle. Noen liker også dårlige sko som er vonde å gå i. Folk er forskjellige – sånn er det bare! Men er det én ting alle kan enes om at de elsker, er det et godt tilbud. (Husk: Oppgaven krever bare at skoene blir solgt).

2018

2018
Hvis du mot formodning ikke får solgt noen sko etter dette, gjenstår kun ett alternativ: Trygl.

2018

2018
Retail Design. Det er såre enkelt.

Studieprogram: Illustrasjon

Oppgave: Lag en frihåndstegning av din tannbørste. Du skal tegne den på en naturalistisk måte.

Løsning: Her har jeg tegnet tannbørsten min.

2018

2018
Obs! Husk å lese oppgaven godt! Tannbørsten skulle tegnes på en naturalistisk måte. Derfor var jeg selvsagt fullstendig naken da jeg tegnet den.

Studieprogram: Grafisk design

Oppgave: Velg en samfunnsutfordring i Norge i dag som engasjerer deg. Hvordan kan grafisk design bidra til å løse denne problemstillingen? Tenk ’hva om’ og skap et helhetlig konsept som består av minst tre elementer.

Løsning: Ok, denne er jeg fornøyd med. Wow. Som dere ser, er det en omfattende og ganske krevende oppgave, men jeg tror – nei, min venn, jeg er sikker på – at jeg har funnet den perfekte løsningen. Jeg ble kanskje litt ivrig: Oppgaven krever at konseptet består av minst tre elementer – mitt inneholder litt over 200 enkeltstående elementer. Følgelig har filen blitt ganske stor, og jeg hadde litt problemer med å laste den opp, men jeg krysser fingrene for at det gikk bra! Jeg har faktisk LØST et samfunnsproblem. Dere kan jo se for dere selv:

grafisk_løsning_rasisme.zip

Det var det!

Jeg håper dette har vært til hjelp! Dere trenger ikke takke meg. Gleden er på min side.

Søknadsfrist er 15. april, Amy Diamonds 26-årsdag.

Tekst og foto: Mike Torsvik Johansen

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.
Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.