Bilde med teksten: Passion led us here

Det å ha nok inspirasjon til å møte i forelesninger, lese pensum og klare eksamen er superviktig. Men ikke alle dager er like, og noen dager er motivasjonen vår dårlig. Da kan det føles skikkelig vanskelig å ta fram pensumboka og komme seg til skolen.

- Slike dager er det viktig å tenke på hvorfor en studerer. Har du noen gang spurt deg selv om hva som inspirerer/motiverer deg til å studere? Vi trodde det var et enkelt spørsmål, først... men det var det ikke!

Hva henter du motivasjon og inspirasjon til å studere fra?

Jakob: 

Selv om det er litt stress i eksamensperioder, og selv om man ikke blir rik av det, liker jeg studenttilværelsen. Studentlivet er sosialt, det er mye som skjer. Undervisningen bidrar til at man hele tiden utvikler seg videre. Som en bonus studerer jeg et fag jeg i utgangspunktet har en interesse for, og som jeg gjerne vil lære mer om.

Tien:

 Hvis jeg skal være ærlig? Jeg hadde ikke jobb og bodde hjemme. Etter VGS var valget mitt enten studier eller jobb (og jeg fikk dessverre ikke jobb). Så da var valget enten studier eller "å rotne hjemme og leve av foreldrene mine". Ikke at det var noe problem å leve med dem i friåret mitt, hadde tross alt gjort det hele livet før det... Men jeg kjenner meg selv, og jeg hadde vært stuck hjemme because of the luxury. Så tanken på å ikke rotne hjemme inspirerer meg! Men så klart, foreleserne jeg har og interessen min for film inspirerer meg også til å studere... hehe!

Mike:

På tekst og skribent har jeg fått gjøre stort sett akkurat hva jeg vil gjøre i tre år - med økonomisk støtte fra den norske stat - og når jeg er ferdig får jeg et stykke papir hvor det står "DENNE MANNEN KAN TING". Det kan jeg gi til folk som gir meg jobb, sånn at jeg kan fortsette å gjøre stort sett akkurat hva jeg vil og få penger for det??? Det er den sweeteste dealen som finnes.

Maren Olava:

 I disse tider må man jo studere for å få jobb uansett, så da går jeg like gjerne noe som er gøy på ekte. Å gå på Westerdals føles nesten litt som å gå på folkehøyskole (Tror jeg... Har aldri gått på folkehøyskole). Man gjør masse gøy, får et nært forhold til klassen og lærerne, og får lov til å kødde litt rundt. Jeg tror det er den friheten som inspirerer meg til å studere.

Tina: 

Jeg synes det er nok å jobbe syv år på en bensinstasjon. Nei, men helt seriøst har jeg kommet inn på studiet jeg har ønsket å gå på i flere år, og det er egentlig motivasjon nok i seg selv. Selvsagt er det dager jeg har lyst til å bli hjemme og spille SIMS, men sånn er det for alle. For min del er det motiverende at vi har forelesere som bryr seg om at vi møter opp, og jeg lærer masse hver eneste skoledag. Vi har et veldig godt klassemiljø hvor det er lett å la seg inspirere av andre - det er så mange dyktige skribenter i klassen!

Håvard:

 Det som inspirerer meg til å studere grafisk design er at jeg faktisk er oppriktig interessert i det jeg studerer. Det hjelper også på at lærerne er flinke og vet hva de snakker om :-) 

Tekst: Elise Vigeland Øyhovden Svar fra: Håvard Bergo, Jakob Skjelbred, Tina Veronika Odberg Markeseth, Tien Hoa, Mike Torsvik Johansen og Maren Olava Ask Hütt

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.