Foto av Ramona Arntzen Dahl som smiler
Foto av Ramona Arntzen Dahl som smiler

Siden 2014 har Ramona Arntzen Dahl har tatt to utdanninger hos oss: Lønnsmedarbeider og Regnskapsmedarbeider. 33-åringen fullførte utdanningene, selv med tre barn og en aktiv livsstil.

– Det samme kan du gjøre, mener hun.

1. Formaliser kunnskapen din

– Jeg hadde mye kompetanse innen økonomi og administrasjon fra tidligere jobber, men trengte dokumentasjon. Utdanningene gav meg mulighet til å formalisere kunnskapen jeg allerede hadde, samtidig som jeg fikk sterkere fagkompetanse.

2. Gjør deg aktuell for flere yrker

– Uansett hva du kan fra før, kan du alltid lære mer. Jeg styrket kunnskapen min innen flere områder, og føler jeg stiller sterkere dersom jeg vil søke på jobber rettet mot regnskap eller økonomi i fremtiden.

Vurderer du å ta utdanning som lønnsmedarbeider eller regnskapsmedarbeider?

  3. Lett å sette seg inn i

  – Jeg hev meg på nettstudiene så fort jeg fikk studietilbudet, og synes det var greit å sette seg inn i. Administrasjonen gav meg mye god info og oppfølging. jeg opplevde litt tekniske problemer i starten, men fikk svært god hjelp hele veien. Det var bare å ta kontakt, så hjalp de meg med hva enn det gjaldt.

  4. Gir deg fleksibilitet

  – Nettstudier krever disiplin, og at du gjør det du skal. Du må lese, sette av tid til å gjøre oppgaver og følge med på nettsamlinger. Egeninnsats er en viktig del av nettstudier. Jeg kunne legge opp arbeidet med utdanningen etter egen timeplan, noe som gjorde hverdagen enklere for meg som har små barn.

  5. Sparring med medstudenter

  – De fleste studenter gir alt og leverer når de skal. Mange er også aktive på forum, noe som gjør at du kan snakke med andre om oppgavene, drøfte problemstillinger og komme med innspill. Du velger selv om du vil være med på dette, men selv synes jeg det var praktisk.

  6. Kvalitetslærere

  – Læreren vår gikk grundig gjennom alt stoff og satte pris på studentenes synspunkter. Hver gang vi leverte en oppgave brukte vi tid på den i etterkant for å sikre at alle forstod materialet. Både oppfølging og innsats fra lærer var veldig bra.

  7. God kontakt med administrasjon

  – Jeg synes jeg fikk god kontakt med både administrasjon og lærer gjennom studietiden. Det spilte ingen rolle om jeg snakket med rektor, lærer eller administrasjon – jeg fikk alltid kjappe og gode svar.

  Nå har jeg formalisert kunnskapen min og fått jobb på et statlig kontor. Jeg har fått bedre tallforståelse og mer kunnskap og faginnsikt som kan passe i mange yrker.

  8. Informative nettsamlinger

  – I de ukentlige nettsamlingene gikk vi gjennom alt aktuelt stoff. Vi fikk også mye god bakgrunnsinformasjon med tanke på oppgavene, noe som gjorde det enklere å gjennomføre dem. Jeg anbefaler alle å følge med på nettsamlingene – da får du mer ut av studiet, og du blir ikke like stresset for innleveringene. I tillegg kan du laste ned samlingene etterpå og se dem så mange ganger du vil, noe som er veldig kjekt for å løse oppgaver.

  9. Fagtunge oppgaver

  – Fagstoffet kan til tider være tungt, og det er mye å huske på. Læreren går heldigvis gjennom alle oppgaver i forkant og sørger for at alle forstår det. Du må virkelig bruke stoffet for å løse oppgavene, noe som også hjelper på fagforståelsen.

  10. Godt for selvutviklingen

  – Nettstudier krever mye av deg, men det er definitivt verdt det. Du lærer mye på kort tid, og de fleste utvikler veldig gode rutiner i løpet av studietiden. Har du et mål og er disiplinert kan ingenting stoppe deg.

   

  Fakta:

  • Fullt navn: Ramona Arntzen Dahl
  • Alder: 33
  • Bosted: Våler i Østfold
  • Sivilstatus: Gift med tre barn
  • Utdanning før Fagskolen Kristiania: Salg og service på videregående – kontorfagbrev
  • Utdanning hos Fagskolen Kristiania: Lønnsmedarbeider og Regnskapsmedarbeider
  • Arbeidsgiver før: Hjemmeværende
  • Arbeidsgiver nå: Jobber på et statlig kontor som saksbehandler innenfor økonomi og regnskap