Hvorfor jeg valgte Høyskolen Kristiania

Det beste med Høyskolen Kristiania er det flotte samholdet, og de engasjerende faglige. Jeg flyttet til Bergen uten å kjenne noen, men det tok ikke lang tid før jeg følte at Bergen var hjemme. Før jeg visste ord av det hadde vi opparbeidet oss et solid klassemiljø. Det gode samholdet strekker seg også lengre enn klassen; du finner det på hele skolen. Jeg møter alltid et smil og et «hei» i gangene på skolen. Miljøet her er nært og trygt.

Linda med studievenner
- Det tok ikke lang tid før jeg følte at Bergen var hjemme.

Jeg valgte markedsføring og salgsledelse fordi dette er et fagområde som engasjerer meg veldig. Hvorfor vi gjør som vi gjør, og hva som påvirker oss er alltid noe jeg har funnet fascinerende. Jeg har også alltid funnet glede i å formidle og å være i kontakt med andre mennesker.

Bachelorgraden Høyskolen Kristiania har i markedsføring og salgsledelse lar meg utforske og utvikle interessene mine. Dette er et studium som også er ganske unikt i Norden. En bachelorgrad som har en så stor oppmerksomhet på både markedsføring og salg som denne finner man ikke andre steder i Norge. Valget ble derfor svært enkelt for meg den dagen jeg fant Høyskolen Kristiania.

Linjeforeningen i Bergen
Vi engasjerer oss også utover studiene, og er med i linjeforeningen for markedsføring og salgsledelse i Bergen.

Studiehverdagen min

Fritiden min prøver jeg å tilbringe sammen med venner. Middager, spill-kvelder eller en liten tur på byen. Jeg er også veldig glad i å gå turer på de flotte byfjellene, trene og se en god film i helgene. Jeg er så heldig å bo tre minutter unna høyskolen, så jeg drar nesten uten unntak en tur hjem før jeg finner på noe annet sprell.

En vanlig studiedag for meg er fylt med mye moro! Trygghet, spenning, humor, vennskap, interesse og nærhet er noen nøkkelord jeg kan bruke for å beskrive min studiehverdag. De er innholdsrike, og ikke noe jeg ville vært foruten.

Studiehverdagene mine er også varierte. Vi har det ganske fritt, der det er lagt opp mye tid til selvstudier. Jeg kan derfor velge om jeg vil lese og gjøre skole tidlig eller sent, og forme dagene mine slik jeg selv ønsker.

Jeg lever på kaffe, og en dag er ikke den samme uten. Kaffe er derfor det beste som finnes i kantina. Ellers benytter jeg meg rikt av de forskjellige vegetar-alternativene de har.

Hva inspirerer meg

De faglige inspirerer meg mest i skolehverdagen, uten tvil. Jeg synes alltid det er så gøy når en ny forleser kommer inn og skal presentere faget sitt for første gang. De starter med å presentere seg selv, og jeg blir alltid like imponert. Disse menneskene har en faglig kompetanse og erfaring jeg selv drømmer om å en gang kunne opparbeide meg. De er kunnskapsrike og flotte folk, som gjør at jeg får lyst til å yte enda mer.

Linda med to forelesere
To av mine inspirerende forelesere, David Coates og Joar Espen Meidell Klette.

Mine topp 3 i Bergen

Skostredet er en flott liten brosteinsgate i Bergen jeg vil anbefale alle å se. Det er en gate litt utenom det vanlige, fylt med masse kultur.

Festplassen på en solskinnsdag. Det er helt nydelig hvordan byen våkner når solen titter frem.

Å gå langs Lille Lungegårdsvann, observere livet og hvor glade alle ser ut er helt nydelig. Med litt musikk på ørene, kan dette gjøre dagen min.

Linda på fjelltur
Mitt tips: Ta deg en tur i byfjellene!

Jeg vil til slutt anbefale alle å gå Vidden. Dette er en flott kontrast i en ellers vanlig by-hverdag, der du sikrer deg flotte utsikter fra både Ulriken og Fløyen.

Studenter i sofaen
Sofaene i Atriet er det beste stedet på skolen. Dette er et samlingspunkt når vi skal ha et avbrekk eller en pause. Vi skviser oss inn alle mann, skravler, ler og koser oss.

Mitt beste tips til kommende studenter

Smil! Det er utrolig hvor langt man kan komme med å smile og være imøtekommende. Det er et flott miljø her, så ikke vær redd for å starte en samtale eller spørre noen om noe du er usikker på. Her møtes alle med åpne armer.