Illustrasjon-studentene og Terje og Elisabeth fra Dynamisk Helse.
Illustrasjon-studentene og Terje og Elisabeth fra Dynamisk Helse.
Andreårsstudenter fra illustrasjon i Trondheim rundt et bord.
Andreårsstudentene har jobbet i fire uker med å illustrere den nye appen Drops for Dynamisk Helse.

Fredag 8. desember kom trondheimsbedriften Dynamisk Helse på sitt tredje og siste kundebesøk til Høyskolen Kristianias illustrasjonsstudenter. Studentene Zarina Saidova og Sunniva Tønne forklarer at klassen har fått utdelt flere case. Studentene kunne selv velge hva de ville illustrere.

– Casene handler jo om hva man skal gjøre i forskjellige typer situasjoner. For eksempel er en av dem hvordan man kan håndtere en pasient som er redd for å dø. Det kan også være helt hverdagslige ting, som hvordan å stelle med de eldre, forteller Sunniva.

– Vi har valgt et lite utvalg selv, og hvis Dynamisk Helse liker det vi har gjort, så åpner det for videre samarbeid i fremtiden.

Illustrasjon for liten skjerm

– Dette er veldig annerledes fra hva vi har gjort tidligere, siden det både er innen helsefag og også til en app. Vi må jo tenke helt annerledes når det er til en liten skjerm enn når det for eksempel skal til print. Zarina forteller videre at noen av utfordringene ved oppgaven har vært den store målgruppen.

– Det er jo for alle helsefagarbeidere, så det er viktig å tenke på at bildene skal fungere for alle. Og så omhandler det jo ganske sensitive ting, som stell og pleie av pasienter, så det er viktig å vise respekt gjennom illustrasjonene. Det har vært mye å tenke på, men det har også vært utrolig gøy! Jeg har begynt å se på helsefagarbeid på en helt annen måte etter dette oppdraget.

Terje Mikaelsen og Elisabeth Buhaug Moum fra Dynamisk Helse
Terje Mikaelsen og Elisabeth Buhaug Moum fra Dynamisk Helse

Klare for nye tanker

Elisabeth Buhaug Moum og Terje Mikalsen fra Dynamisk Helse forteller at det har vært inspirerende og interessant med alle de nye tankene, og også studentenes individuelle stiler.

– Vi er jo på utkikk etter et illustrativt uttrykk til Drops. Vi har prøvd litt forskjellig tidligere, og tenkte det kunne være interessant å få noen helt nye som kanskje tenker i helt nye baner, forklarer Mikaelsen. Moum forteller at det var naturlig å se til Høyskolen Kristiania for samarbeid, fordi det er spennende å jobbe med de som er på vei ut i bransjen.

– Her er det veldig mange hoder som tenker veldig mye bra. Og potensielt så kan det jo også hende at noen her har lyst til å jobbe med oss også?

– Samarbeidet har vært veldig artig! Hvis det er noen andre der ute som er på utkikk etter like samarbeid så kan vi anbefale dette på det varmeste, ler Mikaelsen.

– Her er det virkelig noe for enhver smak, og det er gøy å se hvor forskjellig strekene er! Studentene poengterer at de også er veldig fornøyde med oppfølgningen fra Dynamisk Helse. Dette er bedriftens tredje besøk, noe som har gitt studentene en uvurderlig mulighet til å få tilbakemeldinger.

– Det er veldig fint når man kan få veiledning fra kunden underveis. I tillegg til at man skjønner at de bryr seg, så er det veldig fint med tilbakemeldinger på arbeidet man gjør! Tekst og foto: Journalistikkstudent Vilde Jacobsen