IT øker mest

Tall fra Samordna Opptak viser at søkertallene til IT-utdanningene øker mest av alle. Fra 2018 til 2019 økte søkermassen med 9,3%. Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været de siste årene, og alt tyder på at tendensen vil fortsette i lang tid framover.

Må ikke være datanerd

– Du trenger ikke være noen datanerd for å jobbe med IT, fortalte IT-gründer Beate Størkson til Aftenposten. Hun mener at man først og fremst trenger vilje til å sette seg inn i noe og være interessert.

– Skal du utvikle en god software – noe som kan forenkle hverdagen til kunden – må du spørre om alle mulige og umulige ting for å skjønne behovet og konvertere det til teknologien. Derfor mener jeg jobben min handler like mye om møter med mennesker som med teknologi.

Tor Morten Grønli står på skolen og smiler til kamera,
– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli.

Vanskelig å velge?

– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli, som underviser ved teknologiutdanningene.

– Det kan være godt å vite at uavhengig av hva du velger, så får du en bachelor i informasjonsteknologi. Dette er en viktig forutsetning og gjør at du har med deg generell kompetanse som døråpner til mange stillinger.

– I tillegg gjennomfører du et felles førsteår før du spesialiserer deg innen ditt valgte program. Det gjør at du tar med deg dybdekunnskap. Dersom du ønsker det, kan du også bytte bachelorprogram etter å ha fullført første året, understreker Grønli.

IT og teknologi-studier med løpende opptak

Høyskolen besitter solid erfaring innen IT. Tidligere NITH, og senere Westerdals Oslo ACT, har gjennom flere tiår har utdannet studenter til mange banebrytende, norske IT-bedrifter som Bekk, Accenture, Sopra Steria og Making Waves.

Flere bachelor- og masterprogrammer innen teknologi har nå løpende opptak frem til studiestart.

Trigges du av teknologi og IT?

Teknologi- og IT bransjen vokser som aldri før. Tar du en utdanning innen teknologi og IT kan du jobbe med alt fra interaksjonsdesign og webutvikling til programmering. Mulighetene er mange.
Ta en titt på vårt studietilbud